Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

A leggazdagabb magyar most a Dunántúlon nyit új szállodát

A Hunguest Hotels koncessziós szerződéssel üzemeltetheti a kaposvári önkormányzat által fejlesztendő szállodát a megyeszékhelyen. A szállodalánc a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global befektetési holding leánycége. Zajlik az élet Mészáros körül, a hét elején jött a hír, hogy közeli embere értékes francia borbirtokot vásárolt.

A Forbes.hu-nak eljuttatott közleményből kiderül, hogy a szállodalánc nyílt közbeszerzési eljárást követően nyerte el a négycsillagos komplexum üzemeltetési jogát 10 évre. A szálláshelyfejlesztés legalább 70 munkahelyet teremt Kaposváron, megduplázza a városban elérhető szállodai kapacitást, és állandó bevételi forrást jelent a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelületű élményfürdője, a Virágfürdő számára.

A koncesszió időtartama alatt évi 121 millió forint plusz áfa díjat fizet a tulajdonos önkormányzatnak.

Az új hotel által generált vendégforgalom éves szinten várhatóan 50 ezer vendégéjszakával, és több tízmillió forint helyi adóbevétellel járul hozzá Kaposvár turisztikai teljesítményéhez. A Hunguest minden vendégéjszaka után fürdőbelépő díjat fizet majd a szállodából kényelmesen elérhető Virágfürdőnek, ezen felül a szállóvendégek által vásárolt egyéb szolgáltatások és a fogyasztásuk után keletkező díjbevétel is pozitív hatást gyakorol a fürdő bevételére. 

Kétmilliárd forintért vehetett francia borbirtokot a leggazdagabb magyar borásza

Padlót fogtak, de kaptak 17 milliárd forint támogatást

A turizmus az Opus egyik stratégiai üzletágának számít. A cégcsoport konszolidációs körébe jelenleg 40 társaság tartozik. Október elején a Forbes.hu-n is megírtuk, hogy az első félévi összes működési bevételből az ipari termelés szegmens adta a legnagyobb részarányt (56 százalék), a mezőgazdaság és élelmiszeripar (34 százalék), az energetika (7 százalék), a turizmus szegmens (3 százalék).

Bejött a Tigáz bekebelezése Mészárosnak, a leggazdagabb magyar tőzsdei holdingja megnégyszerezte adózott eredményét

A cégcsoport október eleji közleménye szerint a turizmus szegmens 2021 első félévében még mindig erősen kitett volt a koronavírus által okozott gazdasági megszorító intézkedések hatásának, így rövidült szezonban, valamint a felújítások miatt kevesebb szállodával tudott üzemelni ebben az időszakban.

A leggazdagabb magyar befektetési holdingja több szegmensben nagyot ment a pandémia alatt, a turisztikai portfóliójuk azonban a szektorral együtt padlót fogott.

Mondhatni, puhára estek.

Az időszakot arra használták fel, hogy átfogó rekonstrukciót végezzenek el a hoteljeikben, amit rendes munkamenet mellett biztosan nem tudtak volna kivitelezni. A felújítási programra a lánc a magyar államtól kapott 17 milliárd forintot.

Nyitnak Mészáros Lőrinc szállodái

A kiemelt képen: Mészáros Lőrinc // Forrás: Mészáros Alapítvány


Oszd meg!