Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nyitnak Mészáros Lőrinc szállodái

A Hunguest Hotels szállodalánc több egysége megnyit májusban. 

Május 7-től kezdőden megnyitja tíz szállodáját a Hunguest Hotels – közölte a társaság a Forbes.hu-val. A szállodalánc a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global befektetési holding leánycége.

Ellenőrzik a védettségi igazolványokat, lesz covidkézikönyv

Mint írják, a Hunguest szállodáit a hamarosan életbe lépő jogszabályoknak megfelelően a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek és a velük érkező kiskorúak vehetik igénybe (aki nem ellenőrzi a védettséget, az komoly bírságot kockáztat).

A védettség ellenőrzése az érkezéskor történik a bejelentkezés gördülékenységének biztosítása mellett, de már a foglalás során is felhívják erre a feltételre a vendégek figyelmét. Az üzleti célú vendégek változatlan keretek között vehetik igénybe a szállodák szolgáltatásait.

A biztonságos vendégfogadás szabályait a minden szállodai részlegre kiterjedő covid-19 kézikönyvben fektette le a Hunguest.

Ezek a szállodák nyitnak újra a láncból:

  • Hunguest Hotel Aqua-Sol (Hajdúszoboszló),
  • Hunguest Hotel Apollo (Hajdúszoboszló),
  • Hunguest Hotel Erkel (Budapest),
  • Hunguest Hotel Forrás (Szeged),
  • Hunguest Hotel Freya (Zalakaros),
  • Hunguest Hotel Pelion (Tapolca),
  • Hunguest Hotel Répce Gold (Bükfürdő),
  • Hunguest Hotel Sóstó (Nyíregyháza),
  • Lifestyle Hotel Mátra (Mátraháza),
  • Saliris Resort Spa & Conference (Egerszalók).

Még több hoteljük nyithat újra még idén

A most újranyitó egységekben több fejlesztést és karbantartást is elvégeztek, de a lánc legtöbb több egysége teljes felújítás miatt továbbra is zárva marad.

A 2020 márciusában felújítás miatt bezárt szállodákban (a Balatonalmádiban található Hunguest Hotel BÁL Resort, a bükfürdői Hunguest Hotel Répce (itt két egységük van, a másik nyit), a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Béke, a hévízi Hunguest Hotel Panoráma és Hunguest Hotel Helios, az egri Hunguest Hotel Flóra, a mátraszentimrei Hunguest Grandhotel Galya) ütemterv szerint zajlanak a munkálatok, már idén várható több megújult ház nyitása is.

Padlót fogtak, de kaptak 17 milliárd forint támogatást

Az Opus Global befektetési holding több szegmensben nagyot ment a pandémia alatt, a turisztikai portfóliójuk azonban a szektorral együtt padlót fogott.

Mondhatni, puhára estek.

Az időszakot arra használták fel, hogy átfogó rekonstrukciót végezzenek el a hoteljeikben, amit rendes munkamenet mellett biztosan nem tudtak volna kivitelezni. A felújítási programra a lánc a magyar államtól kapott 17 milliárd forintot.

Külön kedvezmény az egészségügyi dolgozóknak

A szállodaláncban az első 1000 egészségügyi dolgozó díjmentesen foglalhat két főre szóló két éjszakás csomagot félpanziós ellátással a kijelölt szállodákba, ezen felül a szektor dolgozói családtagjaikkal együtt 25%-os kedvezményben részesülhet a Hunguestnél – jelentették be.

Borítókép: Fotó: Hunguest Hotel Répce Gold / Facebook 

Oszd meg!