Fotó: Heisenbergmedia / Wikimedia
rövid hír

Teslákkal vinnék az embereket az óceánhoz Musk alagútjában

Forbes
2021. július 08. 2 perc olvasás

A floridai Fort Lauderdale központjából a város strandjáig fúrna alagutat Elon Musk Boring Company nevű cége, amelynek Las Vegasban már van hasonló tapasztalata.

Dean Trantalis, Fort Lauderdale polgármestere azt mondta, 45 napig lehet még ajánlatot beadni a munkákra, az elkészült beruházás pedig jelentősen csökkenti majd a dugókat a városban. 

A Tesla és SpaceX alapító Musknak és alagútfúró cégének nem ez lenne az első ilyen projektje, a Boring Company Las Vegas-ban már épített hasonlót, a Vegas Loopot: ott két darab, egyirányú alagútban Teslákkal viszik az embereket a három állomásból álló alagutakban, ahol

az egyébként 30 perces utat három perc alatt tudják megtenni.

A Las Olas Boulevard-ról (ez vezet Fort Lauderdale-ben a tengerpartig a belvárosból) The Las Olas Loop névre keresztelt floridai projekt fél év alatt vasóulna meg, és 30 millió dollár lenne a végösszeg. A jegyek öt és nyolc dollár között lennének, számolt be róla a Marketwatch.

A The Boring Company-ről talán kevesebb szó esik, mint a SpaceX-ről és a Tesláról. Fotó: Creative Commons

A metróhálózatoktól eltérően az éppen az alagútban száguldó Teslák számát mindig a forgalomhoz, vagyis az aktuális kereslethez igazítanák, és nem iktatnának be olyan sok megállót, mint egy metróvonalon.

Az még nem dőlt el, hogy a Tesla önvezető járműveket vetne-e be itt,

Las Vegasban egyelőre vezetős autókkal közlekednek az ottani loopban, de felmerült a tervek között, hogy megjelennének önvezető Teslákkal is.

Először beszélt nyilvánosság előtt Asperger-szindrómájáról Elon Musk

 

Elon Muskról az április Forbes magazin címlapsztorijában írtunk bővebben. 

<iframe src="//d1y64ffhdtvco7.cloudfront.net/web-app-2/app.html?type=iframe&color=0x0072bc&theme=light&application_id=201&identifier=2021_aprilis_teaser&free=true" width="100%" height="450" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Borítókép fotó: Heisenbergmedia / Wikimedia