Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk / Wikimedia

Először beszélt nyilvánosság előtt Asperger-szindrómájáról Elon Musk

A dollármilliárdos az NBC Saturday Night Live című műsorában beszélt Asperger-szindrómájáról.

Először beszélt Elon Musk nyilvánosság előtt arról, hogy Asperger-szindrómás, írja a BBC. A tech-nagyágyú az NBC Saturday Night Live (SNL) című műsorának társ-házigazdája volt. Az est egy pontján megjegyezte, ő az első olyan házigazda, akinek Asperger-szindrómája van, mire a közönség ujjongásban tört ki. A Tesla 49 éves első embere eddig még nem beszélt a szindrómáról.

Az Asperger-szindrómával élőknek gyakran vannak kommunikációs nehézségeik, sokuknak több időre lehet szükségük az információ-feldolgozáshoz. Előfordul, hogy az érzelmeiket nem tudják kifejezni a szokványos módokon, de nem ritka az sem, hogy empatikusabbak és érzelmileg tudatosabbak, mint a nem-aspergeresek. Sokuknak nagyon speciális az érdeklődési köre.

A műsorban Musk beszélt arról is, hogyan kommunikál a közösségi médiában (leginkább a Twitteren): „Tudom, hogy néha furcsa dolgokról beszélek vagy posztolok, de így működik az agyam”, mondta, majd hozzátette, újra feltalálta az elektromos autókat és embereket küld a Marsra, „tényleg azt gondoltátok, hogy egy nyugodt, átlagos csávó leszek?”

Musk eredeti állítását (miszerint ő az első aspergeres SNL-házigazda) azóta sokan megcáfolták a közösségi médiában: a kanadai Dan Aykroyd szintén szerepelt már az SNL-ben házigazdaként, és többször beszélt már Tourette- és Asperger-szindrómájáról.

Borítókép: Elon Musk / Wikimedia

Oszd meg!