Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Mutatjuk, mi épül a Müpa és a Nemzeti Színház mellett

Elérte a földszintet a Trigranit Millennium Gardens irodaépületének kivitelezése. A Finta Stúdió tervei szerint épülő fejlesztés 2021 közepén készülhet el.

A Trigranit legújabb budapesti irodafejlesztésén, a Millennium Gardensen folyó munkálatok elérték a földszintet. A 37 ezer négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező fejlesztés, amely Budapest egy ismert kulturális negyedében helyezkedik el egy Duna-parti sétány zöld területe mellett, 2021 második negyedévében kerül átadásra – áll az ingatlanfejlesztő vállalat szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

A Millennium Gardens a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a K&H székház szomszédságában, a Duna-parton helyezkedik el. A teljes üvegfelületű kétszárnyas épületegyüttest a Finta Stúdió tervezte, a szárnyakat a földszint fölött egy üveghíd köti majd össze.

Az A kategóriás irodaépületen végzett munkálatok november 26-án elérték a földszintet, a munka pedig a föld feletti építési szakasszal folytatódik, amelynek végrehajtásáért a Bayer Construct Zrt. felel. A fejlesztés a 20 éve elkezdett, azóta a FIABCI-díjat kétszer is elnyerő Millennium City Center utolsó ütemeként épül meg.

A jövőbeli bérlőknek az ígéretek szerint több mint 500 parkolóhely, számos elektromosautó-töltőállomás és több mint 200 kerékpártároló áll majd rendelkezésére, valamint környezetbarát zuhanyzókkal felszerelt öltözők is elérhetőek lesznek.

A földszinten található kert alternatív munkavégzési és találkozóhelyként funkcionál majd.

A tervek szerint egy 300 fős prémiumkategóriás étterem is nyílik az épületben

– a megfelelő vendéglátóhelyi kapacitás egyébként az új városközpontnak megálmodott terület egyik hiányossága jelenleg. A közeli kulturális központok (Müpa, Nemzeti Színház) látogatói csak néhány étterem közül választhatnak, a jelenlegi felhozatal pedig nem alkalmas arra, hogy este a környéken tartsa őket.

A nagy hazai ingatlanfejlesztők, mint a Wing, a Futureal és a TriGranit egyaránt több nagy budapesti fejlesztésen dolgoznak. A Wing már belevágott az új Telekom-székház mellé tervezett, futópályával is ellátott Liberty Irodaház kivitelezésébe. A Futureal egyszerre van jelen a ferencvárosi Corvin-sétányon és a kelenföldi és őrmezei részen, ahol az Etele Plaza és a Budapest One kivitelezésén dolgoznak. A hazai aktivitás mellett azonban szembetűnő, hogy az összes fejlesztő egyre aktívabb a külföldi piacokon. A magyar fejlesztők egyaránt jelen vannak Spanyolországban, Szlovákiában és Horvátországban. A magyar fejlesztők lengyelországi jelenlétével kapcsolatos híreket ebben a cikkben foglaltuk össze röviden.


Oszd meg!