Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mutatjuk, mi épül az új Telekom-székház mellett

Színes kerámiahomlokzat, tükröződő üvegfelületek, fényárban úszó terek, panorámás skybar és növénykert, illetve egy zöld belső park – ezt ígérik a fejlesztők abba az új irodaházba, amely az új Fradi-stadion és az ország legnagyobb irodaháza mellett épül. Íme, néhány látványterv és érdekesség.

Szeptemberben készült el az ország legnagyobb irodaháza a festői Könyves Kálmán körút, az új Fradi-stadion és a Népligeti nemzetközi buszállomás szomszédságában. A Tiba Építész Stúdió által tervezett épület bruttó alapterülete 105 ezer négyzetméter és helyet kapott benne többek között konferenciaközpont, két étterem, fitneszközpont, belső kert (és egy belső tó), mélygarázs, elektromos autótöltőkkel, bicikliparkolókkal, öltözőkkel és zuhanyzókkal. Legmagasabb pontja 39 méter és napi 500-1500 munkás összesen 28 hónapig építette.

A most bejelentett, 8 emeletes Liberty Irodaház „mindössze” 40 ezer négyzetméter alapterületű, tervezője a DPi Design (vezető tervezők: Dombi Miklós és Pintér Tamás), fejlesztője – a Telekom székházhoz hasonlóan – a Wing Zrt.

Az épület homlokzata jól láthatóan alkalmazkodik a szomszédos tömb homlokzati ritmusához, a színes kerámiafelületek egyben árnyékoló funkciót is betöltenek. A másik jellegzetes  elem a belső parkra néző, emeletenként egyedi formájú teraszok kialakítása.

A tervek szerint a két legfelső szint körúti szakaszán egy úgynevezett klímahomlokzatos üvegház kap helyet, lesz még tetőszinti növénykert, skybar és kávézó is (panorámával persze), de

a Telekom-székház óta a tetőtéri futópálya tűnik annak a kötelező elemnek, amit nem lehet elhagyni. (Itt is lesz.)

Az irodaház alatt négyszintes mélygarázs épül, ahol 680 férőhelyes személyautó parkoló és 250 biciklitároló kap helyet (összehasonlításul: a szomszédos épületben 1350 autó és 344 bringa fér el). A parkolóban elektromos töltőket is kialakítanak, az irodaház közelében pedig Bubi-állomás is helyet kap.

Az épület a tervek szerint 2021-re készül el.

További képek a tervezett épületről:

 

 

 Borítókép és látványtervek: DPi Design

Oszd meg!