fotó: Cinema City
Fotó: fotó: Cinema City
rövid hír

Mozijegy és popcorn bitcoinért – újít a világ egyik legnagyobb mozihálózata

Forbes
2021. augusztus 10. 2 perc olvasás
A kriptovaluták terjedésével egyre több vállalat fedezi fel az abban rejlő üzleti lehetőségeket: a héten az AMC amerikai mozilánc jelentette be, hogy év végéig nagyot újít és mozijegyeikért, illetve a popcornért bitcoinnal is lehet majd fizetni az USA-ban. 
 
 

A CNN beszámolója szerint Adam Aron, a mozilánc CEO-ja valóban elmélyült a témában, azt mondta, többet tanult az utóbbi félévben a blokklánc-technológiáról és a kriptovalutákról, mint az elmúlt tíz évben összesen. 

Aron szerint

az AMC további lehetőségeket is mérlegel, hogy hogyan vehetné ki a részét a kriptobizniszből.

Ami biztos, hogy egyelőre a mozijegyeket és snackeket lehet majd bitcoinnal megvenni az Egyesült Államok minden AMC mozijába. Az AMC Theatres a világ egyik legnagyobb mozihálózata, csak az USA-ban több mint 600 mozival és több ezer teremmel van jelen. 

Ezzel párhuzamosan, mivel saját rendszerüket is fejleszteni kellett a bitcoinos tranzakciókhoz, már dolgoznak azon is, hogy Apple Payen és Google Payen keresztül is ki lehessen fizetni Amerika-szerte a mozijegeket, mondta Aron. A bejelentéseket üdvözölték a befektetők, az AMC árfolyama több mint öt százalékkal ment feljebb.

Egyre több nagy cég vizsgálja, hogyan húzhat hasznot a kriptoforradalomból. Forrás: Unsplash

Elon Musk éppen nemrég vizsgálta felül korábbi döntését (e szerint a bitcoinbányászat környezetterhelése miatt nem fogadná el a Tesla a kriptovalutát):

július végén Musk már úgy látta, „nagy eséllyel elfogadnák” a bitcoinos fizetést a Teslánál.

Meggondolta magát Musk: mégis elfogadná a Bitcoint a Tesla

Az Amazon is fejlesztene kriptofronton, a múlt héten például nyilvános álláshirdetésben keresték leendő digitális valuta és blokklánc-termékfejlesztési vezetőjüket. A vállalat egyik szóvivője a CNN-nek azt mondta: az Amazont is inspirálja a kriptovaluták világában felfutó innováció, és vizsgálják, hogy az Amazon platformjai hogyan lehetnének ennek részei. „A jövő új technológiákra épül, amelyek lehetővé teszik a modern, gyors és olcsó fizetést, és reméljük, hogy ezt a jövőt mielőbb elhozhatjuk az Amazon ügyfeleinek is”.

Garázsból a csillagokig: 7 szám, ami megmutatja, hová jutott az Amazon az éléről távozó Bezos alatt

Borítókép: Cinema City