Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Meggondolta magát Musk: mégis elfogadná a Bitcoint a Tesla

Két hónapja a bitcoin-bányászat környezetterhelése miatt állt el az autógyártó az elfogadástól.

Felülvizsgálta két hónappal korábbi döntését Elon Musk milliárdos, ezért „nagy eséllyel elfogadná” a Bitcoin általi fizetést a Tesla autógyártó – erről egy kriptovaluta-konferencián beszélt a BBC szerint.

Musk két hónapja azért állította le a Bitcoin elfogadását, mert elértek hozzá azok a kritikák, hogy a bitcoin-bányászat hatalmas energiafelhasználással jár, amit döntő részben fosszilis, vagyis környezetkárosító energiahordozókkal állítanak elő.

A revízióját most arra alapozza, hogy a bitcoin-bányászatról más kutatások azt mutatták ki, hogy 50 százalékos vagy afeletti a megújuló energiák felhasználása, ami ráadásul bővül is.

Megindult az árfolyam

A májusi döntés után a Bitcoin értéke meredeken zuhanni kezdett, hiszen a világ egyik leggazdagabb embere állította, hogy nem elfogadható. A mostani bejelentésre is

azonnal reagált a piac, a Bitcoin több mint 6 százalékkal emelkedett egy napon belül, de a többi jelentősebb kriptovaluta is kilőtt.

bitcoin_pixabay
Új lendületet kaphat az egyébként is szárnyaló kriptovaluta.

A Bitcoin értéke jelenleg 31 952 dollár, míg az Ethereum 10,6 százalékkal emelkedve már  1 979 dollárt ér.

Érdemes megjegyezni, hogy a milliárdos két cége, a Tesla és a SpaceX is tulajdonol kriptovalutát, ezen felül pedig Musk magánemberként is birtokol Bitcoint, Ethereumot és Dogecoint.

Musk hangsúlyozta, hogy nem spekulál a magasabb árfolyamra, hogy később eladja kriptopénzeit – reagált a korábbi pacbefolyásolását firtató kérdésekre.

Borítókép: Wikimedia

Oszd meg!