Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk / Wikimedia

Musk meggondolta magát, mostantól nem lehet bitcoinert Teslát venni

Musknak aggályai támadtak a kriptovaluta fenntarthatóságával kapcsolatban.

Három hónappal azután, hogy a Tesla bejelentette, bitcoint is elfogad majd az autóiért, végül úgy döntött, kihátrál az ígéretből, írja a The New York Times.

Szerdán Elon Musk Tesla-vezér arról posztolt a Twitteren, hogy az elektromosautó-gyártó felfüggeszti a bitcoin elfogadását, ugyanis
aggódik a technológia mögött meghúzódó energiafogyasztás miatt.

Musk szerint a kriptovaluta alapvetően jó ötlet, és ígéretesnek tartja a jövőjét, de ez nem járhat azzal, hogy nagy terheket ró a környezetre. Úgy gondolja, aggasztó, hogy a bitcoin bányászata és a tranzakciók során jelentős mértékű a fosszilis tüzelőanyagok felhasználása.

A dollármilliárdos azt ígérte, amint fenntarthatóbbá válik a technológia, használni fogják a kriptovalutát – viszont írt arról is, hogy már most nézelődnek más kriptovaluták után, melyek fenntarthatóbbak a bitcoinnál. Musk nagy promotálója az eredetileg viccként indult Dogecoinnak, múlt heti Saturday Night Live-os szereplésekor is szóba hozta. (Musk a műsorban beszélt Asperger-szindrómájáról is, most először a nyilvánosság előtt.)

Borítókép: Elon Musk / Wikmedia

Oszd meg!