Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mire készül a tenderkirály? Átalakulásban Jászai cége

A 4ig megkezdi a stratégiai fókuszterületeihez illeszkedő holdingstruktúra kialakítását, a Jászai Gellért többségi tulajdonába tartozó tőzsdei társaság ehhez egy új vezérigazgató-helyettest is kinevezett Linczényi Aladin személyében.

A 4ig a cégcsoport sikeres átalakulása, valamint a gyors növekedésből adódó feladatok hatékony kezelése érdekében döntöttek úgy, hogy a terület és a folyamatok irányítását önálló vezetőre bízzák – írják a közleményükben. Linczényi Aladin igazgatósági tag felel majd a holdingszervezet kialakításáért és a növekedési stratégia végrehajtásáért.

A közleményben említett gyors növekedést jól fémjelzi, hogy történetének legsikeresebb negyedévét zárta az idei első negyedben a vállalat. Több céget is vettek, legutóbb a Poli Computer PC Kft-t.

Linczényi Aladin régi motoros a korábban a leggazdagabb magyarhoz, Mészáros Lőrinchez köthető cégek vezetésében: 2012-ben csatlakozott a Konzum Nyrt. csapatához. A Konzum Management Kft.-nél az ingatlanbefektetési és ingatlanforgalmazási tevékenységet irányította. 2015-től a KPRIA Hungary Kft. vezérigazgatója, 2016-tól a Konzum Nyrt. igazgatóságának tagja, 2017-től a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatósági tagja és vezérigazgatója. 2018-ban lett a 4iG Nyrt. általános vezérigazgató-helyettese és az informatikai nagyvállalat igazgatóságának tagja. Jászai Gellért 2015 végén, Mészáros Lőrinc pedig 2017. februárjában szerzett tulajdont a Konzumban.

A cégcsoport vezetésébe érkezik Tápai Tamás általános vezérigazgató-helyettesként, ő a 4ig IT szervezeti egységének napi operatív irányítását végzi majd. Tápai Tamás korábban többek között az Audinál és a Molnál is dolgozott, de volt a Sanofi-Aventis Zrt. közép-kelet-Európai régiójának IT-vezetője is, majd 2016 és 2020 között a T-Systems Magyarország Kft. fejlesztési ágazatvezetője, majd az IT területért felelős vezérigazgató-helyettese volt.

A 4ig azt írta, céljuk, hogy az organikus és akvizíciókkal támogatott növekedés üteméhez igazítva fokozatosan – a jelenlegi elképzelések szerint 1-1,5 év alatt – alakítsa át szervezeti felépítését a befektetési célterületeknek megfelelő holding struktúrába.

Update: Ez a cikkünk eredetileg ezzel a címmel jelent meg: „Mire készül a tenderkirály? Átalakulásban Jászai cége, Mészáros embere is megjelent.” A társaság tájékoztatása alapján azonban Linczényi Aladin nem most jelent meg a cégnél, hanem 2018-ban, előtte pedig olyan időszakban is a Konzum munkavállalója volt, amikor Mészáros Lőrinc még nem szerzett tulajdont.


Borítókép forrása: 4IG // Facebook

Oszd meg!