Fotó: tesco Fotó: Unsplash // Shashank Verma
rövid hír

Zoom-meeting a húspult mellől: közösségi irodát nyit a Tesco

Forbes
2022. május 13. 1 perc olvasás

Home office bevásárlással egybeközve a Tesco-ból? A brit élelmiszeróriás egyik londoni üzletében május közepétől már elérhetőek lesznek a szupermarketen belül kialakított egyéni és közösségi irodák, illetve tárgyalók.

A BBC cikke szerint a próbaprojektet az motiválta, hogy a home office, illetve a távoli és hibrid munkavégzés láthatóan a covid pandémia után is velünk marad. A Tesco irodai szolgáltató partnere, az IWG szerint nagy igény van arra, hogy az emberek otthonukhoz közeli, külvárosi alternatívát találjanak az irodai munkavégzés helyszínéül, és ne kelljen a városközpontba ingázniuk. Az emberek nem akarnak órákat utazni minden egyes nap, ehelyett saját, helyi közösségeikben szeretnének élni és dolgozni, idézte a cikk Mark Dixont, az IWG ügyvezetőjét.

Felméréseik szerint a brit munkavállalók 72 százaléka preferálná a rugalmas munkavégzést. Úgy tűnik, ehhez a cégek is alkalmazkodnak: a cikkben idézett másik kutatás, a londoni Chartered Management Institute felmérése szerint a cégek több mint 80 százaléka hivatalosan is hibrid munkavégzésre állt át a covid után.

Eközben a kereskedelmi láncok is egyre inkább alternatívát keresnek arra, hogyan tudnának pénzt termelni fizikai üzleteikkel, amelyekben az online vásárlás covid miatti előretörésének okán megcsappant a vásárlók száma.