Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Segélyalap a Waberer’s-nél: mindenki lemond a fizetése egy részéről

Az európai termelés csökkenése, a gyárleállások jelentős hatással vannak a fuvarpiacra is. A koronavírus-járvány elterjedése azonnal, jelentősen éreztette a hatását a Waberer’s-nél is. A flotta nagyságát az új piaci méretekhez igazították, de további lépésekre is kényszerültek.

„Ennél sokkal nehezebb döntéseket kellett hoznunk, amikor a munkatársainkat érintő kérdések kerültek szóba. Mivel kiemelt célunk, és a létfontosságú vállalatok egyikeként feladatunk is, hogy a munkahelyeket megőrizzük, ideiglenesen munkavállalóink egy részének munkaidejét és munkabérét a jelenlegi helyzethez igazítottuk, illetve fizetés nélküli szabadságról állapodtunk meg” – áll a logisztikai cég szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

A cég kiemelt célja a munkatársak megtartása, ezért a tovább dolgozó vezetők és munkatársak önkéntes felajánlásaiból segélyalapot hoztak létre, melyre a nehéz anyagi helyzetbe kerülő munkatársak pályázhatnak. A támogatottak köréről és a pontos támogatási összegről a cég kuratóriuma dönt az esélyegyenlőség elvének követése mellett.

Az összefogás eredményeképpen a vezetők, a munkatársak, szellemi és fizikai munkát végző kollégák fizetésük egy részének felajánlásából

csaknem 18 millió forint gyűlt össze, mely összeget az arra rászoruló munkatársak megsegítésére fordítják.

Mint Erdélyi Barna, a cégcsoport frissen kinevezett vezérigazgatója elmondta, a kialakult helyzetet mindenképpen átmenetinek tekintik, a jelenleg fizetés nélküli szabadságon lévő kollégáikat pedig visszavárják.

„Bízunk benne, hogy az alapítvány által nyújtott segítség megkönnyíti számukra ennek a rendkívül nehéz időszaknak az átvészelését. Büszke vagyok rá, hogy ilyen összetartó, segítőkész csapatunk van”.

Nem ez az első hasonló kezdeményezés az országban, még múlt héten adtunk hírt arról, hogy a dolgozók érdekében mondott le fizetése egy részéről a Liszt Ferenc reptér menedzsmentje.

Fontosabb, hogy stílusod legyen, mint hogy trófeáid