Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A dolgozók érdekében mond le fizetése egy részéről a Liszt Ferenc reptér menedzsmentje

A Budapest Airportot is magába foglaló BUD csoport vezetése alapítványt hozott létre a cég munkavállalóiért, majd felajánlotta áprilisi fizetése egy részét, nagyjából 60 ezer eurót (21,5 millió forintot) – írja közleményében a Budapest Airport.

A BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány „célja azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus- járvány okozta egészségügyi és gazdasági helyzetben veszélybe kerül a szociális biztonsága, fizikai vagy mentális egészsége, anyagi biztonsága vagy megélhetése”. A cég hangsúlyozza, hogy az alapítványt bárki támogathatja.

Az alapítvány támogatására a cégcsoport egykori és jelenlegi munkavállalói egyaránt pályázhatnak, a Budapest Airport pedig szociális szempontokat mérlegelve dönt a támogatás odaítéléséről.

A Budapest Airport úgy számol, hogy a koronavírus okozta krízis miatt Európa a légiközlekedésének 90 százalékát is elveszítheti, számításaik szerint a repterek akár 14 milliárd eurót is bukhatnak a járvány miatt. Az utasszám csökkenésére a magyar adat is jó példa: „2019. március 31-én napi 45 700 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez a szám 2020 márciusának végén 520 fő volt.”

A közleményben kiemelik: igyekeznek minél több dolgozót megtartani.

Kép: Emily Rusch // Unsplash

"Az apád hívását nem muszáj felvenned, lehet olyan elfoglaltságod. De az elnökét fel kell, ezt a hibát még egyszer nem lehet elkövetni!"