Üzlet

Leállítja külföldi flottáját a Waberer’s, hazatelepítik a járművezetőket

Sándor Krisztián, újságíró
2020. március 24. 2 perc olvasás

Rendkívüli költségcsökkentő intézkedéseket vezet be a logisztikai cég, új ideiglenes vezérigazgatót neveztek ki.

Azonnali hatállyal különleges intézkedéseket vezet be a koronavírus-járvány káros hatásainak ellentételezésére a Waberer’s – jelentette be a vállalat tőzsdei közleményében a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság rövid távú pénzügyi stabilitásának megőrzése érdekében úgy döntöttek, hogy különleges intézkedéseket vezetnek be.

  • Az intézkedések kiterjednek a kamionok jelentős részének azonnali hatályú leállítására a Waberer’s nemzetközi flottájában.
  • Elfogadták az országon kívüli eszközök és járművezetők hazatelepítési tervét és megkezdődött annak végrehajtása.
  • A legtöbb diszkrecionális kiadás felfüggesztésre került.
  • A társaság észszerűsíti munkaerő-állományát is annak érdekében, hogy megfeleljen a kereslet csökkenésének. A bevezetett HR-intézkedések magában foglalják az új keresések befagyasztását, a bérek újratárgyalását és egy fizetés nélküli szabadsággal kapcsolatos programot.
  • A társaság szakszervezetei részt vettek az intézkedések megtervezésében.

Vezércsere a nehéz helyzetbe került cég élén

Szintén friss hír a Waberer’s háza tájáról, hogy változás történt a cég vezetésében:

Robert Ziegler vezérigazgató azonnali hatállyal távozik posztjáról és lemond az igazgatóságban betöltött pozíciójáról.

Ziegler a csoport átalakulását vezette 2019 eleje óta, komoly iparági tapasztalattal érkezett a Waberer’shez, hogy újra irányba állítsa a nehézségekkel küzdő céget. Helyére ideiglenesen Erdélyi Barnát nevezik ki március 23-tól, aki 2014 óta a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese és 2017 óta az igazgatóság tagja.

Az újdonsült vezérigazgató elmondta: „példátlan időket élünk, amelyekre példátlan válaszokat kell adnunk. Biztos vagyok abban, hogy a ma bevezetett intézkedésekkel megtaláljuk a kényes egyensúlyt a pénzügyi helyzetünk szükségszerű javítása és az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatási színvonal fenntartása között, és egyben ezek a lépések biztosítják tevékenységünk fenntarthatóságát a jelenlegi kihívásokkal teli időszakban.”