Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Orbán Viktor / Facebook

Orbán Viktor: A megoldás a harmadik oltás, a lezárás csak lassítás

„A kormány két lábbal áll a valóság talaján, semmit sem zárok ki, de minden rosszat szeretnék elkerülni” – mondta a miniszterelnök az ország lezárásával kapcsolatban a szokásos pénteki interjúján a Kossuth Rádióban. Szerinte a harmadik oltás jelenti az igazi megoldást.

Naponta 130 ezren oltatják be magukat, a miniszterelnök reménykedett ebben az eredményben. Mivel az oltási hetet sikeresnek véli, meghosszabbítják, azaz továbbra is regisztráció nélkül lehet kérni az oltást. A miniszterelnök hozzátette, a legtöbben a harmadik vakcinát kapják, ami szerinte döntő jelentőségű.

Egyelőre nem lesz lezárás

Orbán szerint minden az orvosok és az ápolók hősiességén múlik, megítélése szerint még bírják. A miniszterelnök úgy látja, eszközökkel jól állunk és még emberekből is van elég. Orbán a szülőket is arra kéri, hogy oltassák be 5-11 éves gyerekeiket.

Hivatalos: lehet oltani az 5-11 éves korosztályt a Pfizer vakcinájával

Az Európai Gyógyszerügynökség tegnap engedélyezte ennek a korosztálynak a beoltását a Pfizer vakcinájával.

A felmerülő lezárások kapcsán azt mondta, hogy a kormány még nem döntött, és nem is zárnak ki semmit, de ha lehetséges, mindenképpen elkerülnék ezt a megoldást. Szerinte ha a harmadik oltást sokan felveszik és a fertőzések száma lemegy, nem kell zárni.

Két hétre bezár Szlovákia a koronavírus terjedése miatt

Kiemelt kép: Orbán Viktor / Facebook


Oszd meg!