Az MVM központja Budapesten. Fotó: MVM
rövid hír

Megvette az MVM egyik cégét a 4ig-val üzletelő Antenna Hungária

Forbes
2021. november 18. 2 perc olvasás

Megvette az Antenna Hungária az MVM Netet, ami eddig az állami vállalatokat és a nagykereskedelmi ügyfeleket szolgálta ki.

Lezárult a tranzakciós folyamat, ezzel 100 százalékban az Antenna Hungária tulajdonába került az MVM Net Zrt., az MVM Energetika Zrt. tulajdonából, írja az MTI a két cég közlése alapján. 

Még augusztus elején született a döntés arról, hogy az MVM Energetika Zrt. adásvétel útján átruházza az Antenna Hungária Zrt.-re. az MVM NET Zrt.-ben lévő 100 százalékos részesedését, mindezt „az állami távközlési portfólió konszolidációjának érdekében.” 

A cég az Antenna Hungária leányvállalataként AH Net Távközlési Zrt.-ként folytatja a működését. 

Az Antenna Hungária az országos digitális földfelszíni televíziós- és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon. A társaság 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban, illetve a most lezárult tranzakciós folyamat révén jelentős szerepet vállal a kritikus kormányzati távközlési infrastruktúra üzemeltetésében is, írja a közlemény. 

Az Antenna Hungária többségi tulajdonára is van vevő

Augusztusban a Jászai Gellért milliárdoshoz köthető 4ig megállapodást írt alá az Antenna Hungária többségi tulajdonrészének megszerzésére egy távközlési holdingcég létrehozása érdekében. Ezzel az ügylettel a 4ig többségi tulajdonossá válhat a hazai távközlési infrastruktúrát birtokló és működtető Antenna Hungáriában. 

Borítókép: Az MVM központja Budapesten. Fotó: MVM