Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Alex Rhee, Unsplash

Leáll a dízelmotoros autók gyártásával a Porsche

Felhagy a dízelmotoros autók gyártásával a Porsche, derül ki a Forbes.com cikkéből. A német autógyártó mostantól a benzinmotoros, illetve az elektromos és hibrid autók gyártására koncentrál. A döntés mögött az anyavállalat, a Volkswagen 2015-ös botránya áll.

„Nem démonizáljuk a dízelt” – mondta a bejelentéskor a Porsche vezérigazgatója, Oliver Blume.

„Fontos technológia, és az lesz a továbbiakban is. Azonban sportautógyártóként a dízel számunkra mindig is másodlagos szerepet játszott, így arra jutottunk, hogy a jövőnket dízelmentesen képzeljük el.”

A Porsche eddig sem épített saját dízelmotorokat, általában az Auditól szerezték be ezeket. Blume szerint a Porsche hírneve ettől függetlenül is csorbult a 2015-ös botrány óta.

Dízelbotrány: őrizetben a Volkswagen Group egykori fejlesztési vezetője

2018 elején a Német Államügyészség 1 milliárd euróra büntette a Volkswagent, miután kiderült, hogy a vállalat 2007 és 2015 között több mint 10 millió autót adott el úgy, hogy manipulálták a motorok szoftverét.

A Volkswagennek is volt mostanában bejelentenivalója, tíz napja derült ki, hogy felhagynak a legendás Bogár gyártásával.

Német dízelügy – Az autógyártók jobban teszik, ha felkészülnek

A Porsche beszáll a horvát elektromos autógyártóba, a Rimacba

Borítókép: Alex Rhee, Unsplash

Oszd meg!