Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Wes Hicks // Unsplash

Ég veled, Beetle! – a Volkswagen megszünteti a legendás Bogár gyártását

A Beetle a Volkswagennél történő átalakulások legújabb áldozata, a típus gyártása 2019-ben fejeződik be végleg. A cég amerikai vezére, Hinrich Woebcken azzal indokolta a döntést, hogy a cégcsoport a jövőben  az elektromos és az önvezető autók gyártására fókuszál majd, ezzel a stratégiával pedig meg is ásták a klasszikus modell sírját.

A legfőbb indoklás szerint a Beetle halálát a cég új stratégiája okozta, de a háttérben más üzleti döntés is áll.

A Beetle iránti kereslet  – annak ellenére, hogy az autót még mindig nagy kultusz övezi  – az utóbbi időben megcsappant, az értékesítések száma csökkent.

Az eredeti Volkswagen Beetle (nekünk, magyaroknak csak Volkswagen Bogár) első prototípusa 1930-as években született, majd a tökéletesített verziót 1938-tól 2003-ig gyártották kisebb-nagyobb módosításokkal. A ma kapható modellt 2011-től forgalmazzák Mexikóban, azonban 2019-től ennek is vége lesz. A Bogárnak még világsztárja is volt, Herbie személyében, aki egy hatrészes filmsorozat emberi tulajdonságokkal felruházott autója volt.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy nem tervezik, hogy a jövőben visszahozzák majd a típust, de a cég a rajongóknak megígérte, hogy a teljes gyártás leállítása előtt még piacra dobnak két különleges Beetle-modellt  – sajnos, csak az USA-ban.

Oszd meg!