Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Gigaüzletet ütött nyélbe a Microsoft, a Linkedin felvásárlása óta nem volt ilyen

A Microsoft (MS) 19,7 milliárd dollárért vette meg a mesterséges intelligencia alapú megoldásokat és beszédfelismerő algoritmusokat fejlesztő Nuance Communications-t; az akvizíció a Linkedin 2016-os, 27 milliárdos megvétele után a tech-óriás második legdrágább vásárlása.

A Forbes.com cikke szerint a Microsoft darabontként 56 dollárt fizetett a Nuance részvényeiért, ami 23 százalékkal magasabb a papírok legutóbbi, 45,22 dolláros tőzsdei záróáránál.

A most felvásárolt Nuance részt vett az Apple Siri-jének fejlesztésében, és az ő beszédfelismerő motorjuk van a Siri mögött, egyébként pedig az amerikai kórházak 77 százaléka használja a Nuance termékeit.

Ez azért is fontos, mert a Microsoft eddig is együttműködött a Nuance-szal egészségügyi területen, az akvizícióval pedig integrálják a cég megoldásait az MS egészségügyi felhőszolgáltatásokat nyújtó platformjába. 

A Nuance olyan megoldásokat fejleszt, amely felismeri és leírja az orvos és páciense közötti párbeszédet, és feltölti az elektronikus egészségügyi dokumentumok közé. Termékeiket az amerikai orvosok több mint fele, a radiológusoknak pedig 75 százaléka használja.

Az egészségügyön kívül a Microsoft egyéb területeken is használná a Nuance mesterséges intelligencia szakértelmét felhőszolgáltatási továbbfejlesztésére. 

A Microsoft egyébként idén zárta le a videojáték-történelem második legnagyobb felvásárlását, amelynek keretében 7,5 milliárd dollárért vette meg a Zenimax Media-t. Közben a gémerek csetelős alkalmazását, a Discord nevű közösségi platformot is megvennék, márciusban már erről is zajlottak a tárgyalások. 

 

 

Oszd meg!