fotó: Alexander Shatov, unsplash, forbes, discord
Fotó: fotó: Alexander Shatov, unsplash, forbes, discord
Üzlet

Megvenné a Microsoft a gémerek csetelős alkalmazását – gigamegállapodás születhet

Forbes
2021. március 23. 2 perc olvasás

A Discord nevű közösségi platform már tárgyal a Microsofttal. A főleg játékosokat célzó csetalkalmazásért akár tízmilliárd dollárt is fizethet a cég.

A lehetséges akvizíció beleillik a Microsoft stratégiájába. A cég már egy idege dolgozik a gaming üzletág átalakításán, és sokkal inkább elmozdulna a szofver és szolgáltatás irányába. 

A redmondi techóriás 2020 szeptemberében hatalmas összegért a Zenimax Mediát vette meg, ami magába foglalja a Bethesda nevű játékkiadót is. Utóbbi cég birtokolja a többek között a Doom, a Fallout, a Wolfenstein és a The Elder Scrolls-játékok jogait is. Az üzletről korábban a Forbes.hu-n is írtunk.

7,5 milliárd dolláros gigaüzlet: a Microsoft megvette a Zenimax Mediát

A Microsoft egyébként sem tétlenkedik, több közösségi alkalmazást is kiszemelt magának.

Tavaly tárgyalt már a TikTok és a Pinterest felvásárlásáról is, végül ezek az üzletek nem jöttek össze. A cég a Discord prémium szolgáltatását, a többek között nagyobb fájlfeltöltéseket, emotikonokat és nagy felbontású képernyőmegosztást kínáló Nitrót Game Pass előfizetésébe is beépíthetné.

A Bloomberg forrásai szerint szerint a Discord már egy ideje több lehetséges vevővel, köztük a Microsofttal is tárgyal, de konkrét üzletről még egyik fél sem nyilatkozott.

A karantén nagy nyertesei

A több mint 140 millió havi aktív felhasználót sorakoztató, ingyenesen igénybe vehető Discordot legfőképp videójáték-közösségek számára tervezték, de nem zár ki semmilyen más témájú közösséget sem.

A gémerek a platformon keresztül kommunikálhatnak videó, audió, vagy szöveg formátumban.

A karantén nagy löketet adott a cégnek, az alkalmazást nemcsak a játékokhoz, hanem oktatási célokra, vagy más online eseményekhez is használni kezdték.

A Discord piaci értéke 7 milliárd dollárra emelkedett a tavaly szeptemberi 100 millió dolláros befektetési kör után.

fotó: Alexander Shatov // Unsplash