Fotó: Bige László / Partizán
rövid hír

Bige fiai új, személybiztonsági céget alapítottak

Forbes
2021. november 08. 2 perc olvasás

A tizenkettedik leggazdagabb magyar fiai októberben két új Kft.-t is alapítottak. Közös bennük, hogy nevükben a pajzsra utaló szó szerepel, csak az egyikben latinul (scutum), a másikban görögül (hoplon).

A Forbes legfrissebb becslése szerint Bige László 115,5 milliárd forintos vagyonával a tizenkettedik leggazdagabb magyar.

Fiai egyik új cégét október 4-én jegyezték be. A Bige Scutum Kft.-t Bige László három gyereke, Dávid, Zalán és Zoltán közösen alapították – írja a 24.hu.

A cég tevékenységi köreinek listája elég hosszú, a kommunikációtól a takarításig sokféle tevékenység szerepel, ezekben annyi változás történt alapítás óta, hogy

a cég fő profilját személybiztonsági tevékenységre változtatták a bejegyzés után néhány nappal.

A másik új vállalatot október 25-én jegyezték be Bige Hoplon Kft. néven. Ezt Bige László a fiaival közösen alapította. A cég fő tevékenységeként üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadást adták meg.

A péti Nitrogénművek. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers
A péti Nitrogénművek. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

A vállalatban Bige László birtokolja a 3 milliós törzstőke 76 százalékát, 2,28 millió forintnyi üzletrészt birtokol, fiai 240-240 ezer forintos üzletrésszel rendelkeznek, ami fejenként 8 százalékos tulajdonrészt jelent. Ügyvezetője Bige legidősebb fia, Zoltán és a nyíregyházai illetőségű Görögh László.

Bigét cégcsoportját nemrég a Gazdasági Versenyhivatal kartellezés miatt rekordméretű, több mint 11 milliárd forintos büntetéssel sújtotta. Emellett néhány hete kétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint vesztegetés miatt vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Bige László és öt munkatársa ellen.

Borítókép: Bige László // Partizán