Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Starkvisuals // Pixabay

Bivalyerős AR-szemüveget fejleszthet az Apple, annyira nem is kell rá sokáig várni

A rendszeres szivárogtatásairól ismert Apple-elemző, Ming-Csi Kuo szerint 2022 utolsó negyedévében érkezhet meg az almás cég első AR-headsetje, méghozzá elég meggyőző, Mac számítógép szintű számítási képességgel – írta meg az erről szóló, a birtokukba jutott kutatási riport alapján a Macrumors.

A kiterjesztettvalóság-szemüvegben állítólag két processzor fog működni: az egyik a tavaly bemutatott Macbook Pro és Air modellekben megtalálható (és idén továbbtuningolt) M1 rendszercsiphez hasonló lapka lesz, míg a másik, gyengébb képességű csip a szenzorhoz kapcsolódó feladatokat fogja ellátni. Kuo szerint a modell lencséi két darab, Sony gyártású, 4K-s Micro OLED kijelzőből fognak állni, ezért az AR mellett VR (virtuális valóság) élményt is képes lesz nyújtani, ezért is szükségeltetik ehhez egy olyan erős rendszercsip, mint amilyen a cég saját fejlesztésű, ARM alapú M1-ese.

Kuo, aki már idén tavasszal pedzegetett egy 2022-es megjelenést, most azt is állítja, a headset önállóan, hozzákötött Iphone vagy Mac gép nélkül is működni fog, saját ökoszisztémával.

Sőt, továbbmegy: „alkalmazások széles skáláját” képes lenne támogatni, azzal a csöppet sem visszafogott céllal, hogy egy évtizeden belül akár az Iphone-t is le tudja majd váltani.

Annyit meg kell jegyezni, hogy más híresztelések szembemennek Kuo ezen értesülésével.

A tech piaci szereplők – élükön a Metává lett Facebookkal – sorra jelentik be idén, hogy elkezdtek foglalkozni a metaverzummal, a virtuális világ iránt megugrott befektetői érdeklődés immáron nagyon is valóságos.

Fotó: Starkvisuals // Pixabay

Oszd meg!