Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ilyuza Mingazova / Unsplash

Diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik a 25 év alattiak adókedvezménye

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videójában néhány fenntarthatósági kérdés mellett arról is beszélt, hogy pontosan kik mentesülnek az szja-fizetés alól 2022-től.

Nemcsak a normál munkaviszonyra, de diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-kedvezménye.

Az szja-kedvezmény azokra a 25 év alattiakra is vonatkozik, akik a felsőoktatásban tanulnak, így ha van jövedelme vagy fizetése a hallgatónak, akkor januártól több tízezer forinttal nő a keresetük.

Az egyetemisták, diákmunkások, és gyakornokok mellett azoknak sem kell 2022-től szja-t fizetni, akik aki havonta igénybe veszik a családi adókedvezményt, hiszen Szentkirályi szerint az a cél, hogy a gyermekes, dolgozó szülőket támogassák, és a gyermekes családokat tudják megerősíteni a járvány okozta nehézségek közepette.

Mi a helyzet zöld csokkal?

Szentkirályi elmondása alapján október 1-jétől új, zöld otthonok építéséhez és vásárlásához igényelhető maximum 2,5 százalékos kamat mellett, és a legmagasabb támogatási összeg 70 millió forint lehet.

A meglévő otthonok felújítására továbbra is rendelkezésre állnak a különböző családtámogatások, úgy mint az otthonfelújítási támogatás vagy a csok.

Fotó: Ilyuza Mingazova / Unsplash

Oszd meg!