Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Itt a brutális vagyon, amit a Gates-házaspárnak meg kell osztania

Hoztunk egy látványos grafikont a vagyonról, 148 milliárd dollárt oszt meg a válófélben lévő házaspár.

Ez lesz a kapitalizmus korának egyik legnagyobb válása, a világ valaha volt leggazdagabb – és ma is a lista élbolyában lévő – Bill Gates és neje, Melina brutális vagyont osztanak meg. Mi is több anyagban foglalkoztunk a válással és vagyonuk felépülésével is, írtunk Melinda felemelkedéséről és arról is, hogy már saját jogon van a gazdaglistán. A Bloomberg most összeszedte, pontosan miből is a vagyontömeg, amit most valahogyan fel kell osztani kettejük közt.

Van itt minden: magángépek, luxusingatlanok, hotelek, vasúttársaság és egy nagy halom befektetés. Van olyan cég, amiben ketten is tulajdonosok, de van több olyan is, ahol külön-külön, saját néven, de mindketten benne vannak. Emellett Bill az Egyesült Államok legnagyobb földesura. És akkor még nem is beszéltünk a világ legnagyobb filantróp szervezetéről a Gates Foundationről.

Már az is beszédes, hogy Melinda Gates a keresetet a bellevue-i Medina városában lévő ingatlanukból adta be – ez a házikó potom 130 millió dollárt, bő 37 milliárd forintot ér.

Itt van tehát a vagyon, lehet szemezgetni – nagyjából 148 milliárd dollárt, 42 ezer milliárd forintot ér:

Oszd meg!