Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

John Oliver

“Ne csak akkor szeresd az országot, amikor a legjobb arcát mutatja” – exkluzív interjú John Oliverrel

John Oliverben emberére akadt az amerikai valóság. A brit humorista hétről hétre szemrevételezi és kommentálja az amerikai lét elviselhetetlen könnyűségét és az Amerikán túli világok ügyes-bajos dolgait. A magyar Forbesnak exkluzív interjút adott. 

Megjelent a márciusi Forbes, a címlapon Michelisz Norbert, a versenyző, a vállalkozó és a kapitány. Összeállítottuk ismét a legértékesebb magyar sportolók listáját és a lapban olvasható egy nagy portré a friss olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándorról is

Ha holnap összefutna Trumppal, mi lenne az első kérdés, amit neki szegezne?

Valami azt súgja, ez a találkozó nem fog összejönni. Abban a valószínűtlen helyzetben, ha mégis megtörténne, de nem fog, az első kérdésem minden bizonnyal az lenne, hogy mi a fészkes fenét keresek én itt. Semmi pénzért nem akarnám meginterjúvolni, mert semmi értelmét nem látom. Hajlok rá, hogy sosem fog megtörténni. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ülök vele szemben, és kérdéseket teszek fel neki. Nem hiszem, hogy ki tudnék belőle húzni akárcsak egyetlen olyan választ, ami érne valamit.

Sokszor lehetett hallani nagy sztároktól, hogy ha ezt vagy azt elnökké választják, tiltakozásképpen feladják amerikai állampolgárságukat, és Kanadába költöznek. Ezt hangoztatták sokan George W. Bush megválasztása előtt, és természetesen Trump esetében is lehetett ilyeneket hallani. Aztán nagy csend lett, és mindenki maradt.

Ha nem tévedek, ugyanez volt a helyzet Obamánál is. Sokan a jobboldalon azzal jöttek, hogy ha Obama lesz az elnök, ők szedik a sátorfájukat, és irány Kanada. Szerintem ez maga a nonszensz, akármelyik elnökről is beszélünk. Végül senki sem megy sehova. És miért is kéne menni? Egyáltalán nem kéne.

Ha szereted ezt az országot, ne csak akkor szeresd, amikor a legjobb arcát mutatja, hanem akkor is, ha a legrosszabbat, bármilyen legyen is az.

Ez a „Kanadába költözöm” visszatérő szöveg. Amikor az amerikaiak ezt mondják, akkor az amerikaiak blöffölnek. Ez a kanadázás igazi süketelés.


A teljes interjú a márciusi Forbes-ban. Itt tudsz belelapozni:

Oszd meg!