Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A legértékesebb magyar sportolók: Hosszú, Michelisz, Babos és a Liu testvérek

A Forbes magyar kiadása negyedszer állította össze a legértékesebb magyar sportolók listáját. Az élen nincs meglepetés, de soha nem közelítették meg ennyire a Vasladyt. A sportolók sokkal jobban is ügyelhetnének a személyes márkájukra. 

 

Szűk esztendeje volt a magyar sportnak a 2017-es, az olimpia utáni évben mindössze egy magyar sportolónőnk nyert világbajnokságot (Hosszú Katinka). Listánkon a második helyezett soha ilyen közel nem volt az eddig zsinórban négyszer is a lista élén végző Vasladyhez.

A hirdetők állandó médiaszereplést, influencerszerepet várnak a magyar sportolóktól, ennek azonban sokan nem tudnak, vagy nem akarnak egyelőre megfelelni. A társaságiadó-rendszerből nyerhető „könnyű” állami pénzek pedig elszívják a forrásokat a sportmarketingből és a szponzorációból. A középmezőny alacsony pontszáma és sűrűsödése jelzi: ha valaki tudatos stratégiával nekivág,
könnyen eljuthat az élbolyba a magyar piacon – akár világbajnoki arany nélkül is.

A 2018-as lista élbolya: 

  1. Hosszú Katinka (sorozatban negyedszer végzett az élen, a Forbes Europe sikeres 30 alattiak listájára is felkerült)
  2. Michelisz Norbert
  3. Babos Tímea
  4. Fucsovics Márton
  5. Szilágyi Áron

A márciusi Forbes címlapján a legértékesebb férfi sportoló, Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság első magyar érmese nagyinterjút adott a lapnak, bemutatjuk üzleti vállalkozásait és azt is, hogyan néz ki egy hete.

Liu Shaolin Sándor, olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó. Fotó: The Orbital Strangers Project

Liu Shaolin Sándor, olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó. Fotó: The Orbital Strangers Project

A lapban nagy portré olvasható a magyar gyorskorcsolya-váltó tagjaként Phjongcshangban olimpiai aranyérmet szerzett Liu Shaolin Sándorról is – aki testvérével együtt idén is felkerült a 25-ös listára (bár eredményeihez még nem számoltuk hozzá az olimpiai aranyat, mert a 2017. február 1. és 2018 február 1. közötti eredményeket vettük figyelembe).

 

Oszd meg!