Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Liu Shaolin Sándor

„Egyéni sportban csak magadra számíthatsz” – Így talált rá a gyorskorcsolyára Liu Shaolin Sándor

A Liu-testvérek a múlt héten sporttörténelmet írtak, Knoch Viktorral és Burján Csabával váltóban megszerezték Magyarország történetének első téli olimpiai aranyát. Pedig édesanyjuk eleinte nem is szerette volna, hogy csapatban sportoljanak.

Megjelent a márciusi Forbes, a címlapon Michelisz Norbert, a versenyző, a vállalkozó és a kapitány. Összeállítottuk ismét a legértékesebb magyar sportolók listáját és a lapban olvasható egy nagy portré a friss olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándorról is. 

Sanyi és Shaoang szülei mindig fontosnak tartották, hogy a fiúk mozogjanak valamit, édesanyjuk viszont nem akarta, hogy csapatban sportoljanak. A srácok eleinte úsztak, de a klóros víztől mindig lebetegedtek.

Új sportág után néztek, így jött a gyorskorcsolya: ugyan van csapatrésze is, de nagyrészt mégiscsak egyéni sport.

„Anya azt mondta, egyéni sportban csak magadra számíthatsz – meséli Sanyi. – Ha hibázol, magadnak csinálsz rosszat, nem húzod le az egész csapatot, és téged sem húznak le mások.”

Valószínűleg van igazság abban, amit Sanyi anyja mondott, de múlt héten szerencsére nem ez volt a helyzet, a testvérpár negyvenöt hibátlan kör után pont váltóban lett aranyérmes.

Részletek a márciusi Forbes-ban. Itt tudsz belelapozni:

Oszd meg!