rövid hír

Mihez kezd a nyereménnyel a friss magyar lottómilliárdos?

Forbes
2021. június 15. 2 perc olvasás

6, 32, 39, 44, 76 – Ezekkel a számokkal lett ötöse és nyert 2,8 milliárd forintot a lottón idén áprilisban egy szerencsés, aki kitöltötte a Szerencsejáték Zrt. nagynyerteseknek fenntartott névtelen kérdőívét. 

Ennek kitöltése nem kötelező, a nyertesek nem is sokszor élnek vele, ez a nyertes mégis úgy döntött, megoszt magáról, lottózási szokásairól és pénzügyi terveiről néhány információt.

A kérdőívből többek között kiderült, hogy bár évtizedek óta heti szinten lottózik, eddig még soha nem nyert nagyobb összeget. Rendszerint családtagjaival együtt játszik, így nem meglepő, hogy elsőként párjával osztotta meg a jó hírt, és a nyereményéből is elsősorban a szűkebb családja részesül majd.

A nyertes állítása szerint mindig eltérő számokkal játszik, és ezúttal is véletlenszerűen választotta ki mind az öt számot. A kitöltött szelvényt Budapesten adta fel.

A nyereményéről internetes forrásból értesült, arra a kérdésre pedig, hogy mire fogja költeni, több választ is megadott. Ezek között szerepeltek a tárgyi javak, így például az autó és a lakás vásárlás, de a befektetési szándékát szintén feltüntette a válaszaiban. Életvitelében, családi, valamint baráti kapcsolataiban nem tart drasztikus változástól,

ugyanakkor pénzügyi tudatosságra vall, hogy pénzügyi szakember segítségét is tervezi igénybe venni.

A nyertes jövedelmi helyzetét a telitalálat előtt úgy írta le, hogy a megfelelő beosztással családja kijött a havi keresetből. Azt is elmondta, hogy folytatni szeretné a lottózást.

A nyereménnyel a leggazdagabb magyarok közé ugyan nem férne be, de az élete április óta valószínűleg így is teljesen megváltozott. Tavaly egyébként négyen lettek lottómilliárdosok Magyarországon.

Borítókép: Waldemar Brandt // Unsplash