Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Sharon McCutcheon // Unsplash

Négy milliárdost adott az országnak tavaly a lottó

Tavaly közel 2800-an lettek milliomosok, négyen pedig milliárdosok a Szerencsejáték Zrt. játékosai közül.

Az ötös lottó 63 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét tudhatta magáénak az a játékos, aki

38 hét halmozódás után telitalálatot ért el szelvényével, és így 6,431 milliárd forintot nyert

– tudatta az MTI-vel a Szerencsejáték Zrt. Ez a játékos lett 2020 első milliárdosa, akihez július közepén csatlakozott egy másik, aki 1,7 milliárd forintot nyert az ötös lottón. Közvetlenül karácsony előtt – 21 hét halmozódás után – 3,959 milliárd forintot nyert valaki, ami a játék történetének ötödik legnagyobb nyereménye. A hatos lottó tavalyi egyetlen milliárdos nyertese 1,376 milliárd forintot vihetett haza.

A tájékoztatás szerint továbbra is az ötös lottónak köszönhetik a legtöbben milliós nyereményüket,

ezen a játékon 1150 játékos nyert egymillió forintnál nagyobb összeget.

A hagyományos, papír alapú kaparós sorsjegyeknek köszönhetően 534 játékos vált milliomossá, míg az októberben útnak indított e-sorsjegyek révén tavaly év végéig 8-an nyertek milliós összeget.

A számsorsjátékok közül a Jokeren 288-an lettek milliomosok, a Puttón 171-en, a Luxoron 124-en, a Kenón pedig 123-an. A nemzetközi lottójáték, az Eurojackpot 54 nyertessel gazdagította milliomosaink számát. A Skandináv lottó esetében 23 nagy nyeremény született, ezen belül nyolcan örülhettek százmillió forint feletti összegnek.

Tippmixen az év legnagyobb nyereménye közel 17 millió forint, a Tippmixprón több mint 10 millió forint volt – közölte a Szerencsejáték Zrt.

Borítókép: Sharon McCutcheon // Unsplash

"Hétvégén bármi megtörténhet, szegény dolgozók szoktak is félni, pénteki döntéseink élnek-e még hétfőn"

Kelényi Kolos, Szamos Marcipán