Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Újabb közösségi robogómegosztó indul Budapesten

„Hamarosan új szereplő alakítja Budapest közlekedését: elindul az ogre&co– ezzel a felütéssel kapott ma a szerkesztőség egy meghívót. Vagyis a Budapesten már működő Blinkee.city mellett újabb elektromosrobogó-megosztó cég indul el hamarosan. A robógókat jövő héten mutatják be. 

A magyar Ogreco Kft. elektromos robogókból („ogremobil”) álló́ járműflottával lép a járműmegosztó szolgáltatások piacára. A környezettudatos és fiatalos vállalkozás (100%-ban elektromos robogó-megosztó rendszer) megoldásával arra az általános problémára kíván reagálni, hogy a budapesti közlekedés már-már elviselhetetlen – egy munkanap alatt akár egy munkaórát is el lehet vesztegetni azáltal, hogy az ember A-ból B-be próbál eljutni. Az ogre&co flotta 100 db elektromos robogóval fog elindulni, és dinamikus tervek vannak a flotta bővítésére.

A kulcsnélküli közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer mobilalkalmazáson keresztül kezelhető. A felhasználó regisztrációt követően az applikáció térképének segítségével tudja kiválasztani a legközelebbi elérhető járművet. Mint írják, az ogre&co árazása üde színfolt a hazai piacon: míg mások percdíjjal működnek,

addig az ogremobilok használatát perc+km alapon számolja el a szolgáltató.

Az ogremobil külső megjelenése szakít a hagyományos robogó kinézettel, kifejezetten trendi, fiatalos járművek bérlésére van lehetőség.

Az ogremobil. Fotó: ogre&co

Egyre jobban megy a közösségi és az e-moblitiás 

A budapesti piacon először megjelenő robogómegosztó, a Blinkee.city nemrég jelentette be, hogy vidéki nagyvárosokban terjeszkedik.

Vidéki nagyvárosban terjeszkedik tovább a közösségi robogómegosztó

Autómegosztó flottából is is már három működik a fővárosban, az elmúlt hetekben mind bejelentették, hogy már a reptérig terjed a felhasználási zónájuk, vagyis Greengóval, Mol Limóval is kijuthatunk Ferigyhre, a verseny éleződését jól mutatja, hogy a legutóbb elinduló Drivenow az év végéig ingyenessé tette a reptéri transzfert. A közösségi közlekedési platformok közül a Mol flottájában vannak benzines járművek, akárcsak a Drivenow-nál, a Greengo minden járműve elektromos, akárcsak a robogómegosztóknál.

Borítókép: Az ogremobil. Fotó: ogre&co

Okosnak és bölcsnek lenni két különböző dolog.