Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Vidéki nagyvárosban terjeszkedik tovább a közösségi robogómegosztó

Júniustól már Pécsen is elérhető a Blinkee.city, az E.ON támogatásával működő közösségi elektromosrobogó-megosztó rendszer.

A Blinkee.city Budapest első közösségi robogós rendszere, a rajt idején, 2018 májusában 50 darabos flottával indultak. A lengyel márkatulajdonos első külföldi partnere a magyar cég, melynek stratégiai partnere az E.ON energiaszolgáltató.

Varsányi Tamás, a Blinkee.city Kft. ügyvezetője. 5 éves megtérüléssel számolnak. Fotó: Sebestyén László

Varsányi Tamás, a Blinkee.city Kft. ügyvezetője. 5 éves megtérüléssel számolnak. Fotó: Sebestyén László

A kulcs nélküli, közösségi elektromos robogómegosztó-rendszer mobilalkalmazáson keresztül kezelhető. A regisztráció után a felhasználó kiválaszthatja a hozzá legközelebb eső szabad robogót, és 15 percre le is foglalhatja (ennyi ideje van odaérni). A fizetés percdíj alapú, vagyis nem kell előre feltölteni egy meghatározott keretet.

A Blinkee.city robogói segédmotoros kerékpárnak számítanak, 3,1 KW motorteljesítményükkel és 35 Ah teljesítményű aksijaikkal akár 60 kilométert is lehet velük menni. 16 évesnél idősebbek használhatják, legalább féléves AM kategóriájú jogosítvánnyal. Bukósisak használata kötelező, de ez is része a szolgáltatásnak, a bukók a csomagtartóban találhatóak.

A cég terjeszkedéséről korábban azt írtuk, hogy 2019-ben és 2020-ban

„Budapesten még mindenképpen növekedni akarnak, és cél az öt nagy vidéki város is (Debrecen, Szeged, Miskolc, Győr, Pécs), emellett egyes balatoni régiók is szóba jöhetnek”.

A rendszert június 21-én mutatják be a pécsi Kodály Központban, majd hamarosan meg is kezdi a működését a városban. Az eredetileg Blinkee néven induló lengyel cég tavaly kezdte a nemzetközi terjeszkedését (ezért is váltottak Blinkee.city-re), az első külföldi franchise partnerük lett a magyar cég, a Blinkee.city Kft. A megosztót Magyarországon elindító családi vállalkozás, azon belül is Varsányi Tamás alapító történetét ebben a cikkben írtuk meg:

A Balatonra is elvinné a közösségi robogómegosztást – de ki?

Oszd meg!