Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Új lakópark épül Újbudán – több mint 50 milliárdos üzletet kötöttek, nagyrészt home office-ból

Az újbudai Tóváros melletti telkeken több mint 1300 lakást húznak fel. 

Az Erste Ingatlan Kft. értékesítette az Atenornak a Tóváros lakópark mellett található 8,2 hektáros telekcsoportot, ahol a belga tőzsdei társaság 1326 lakás átadását tervezi nyolc ütemben. Az Atenor eddig nem volt jelent a magyar lakóingatlan-piacon, bár többen pályáztak a telekre, végül ők lettek a befutók. Többkörös pályáztatás után hoztak döntést, érdekesség, hogy nagyjából hat hónap volt, míg az üzletet tető alá hozták, a járvány miatt ennek közel 90 százalékát home office-ból intézték – tudta meg a Forbes.hu az Erste Ingatlantól. 

A Budapest XI. kerületében lévő telek eddig az Erste Bank leányégének érdekeltsége volt. Az Atenor gyakorlatilag folytatja az ún. Tóváros projektet, a fejlesztés teljes értéke 150-160 millió euró (53,7-57,4 milliárd forint).

Fejlesztési telkek, ahol az Atenor megkezdte a munkát

Fejlesztési telkek, ahol az Atenor megkezdte a munkát

Az első ütem átadása 2022 nyarán várható, amely 3-4 épületet és épületenként 30-40 lakást jelent.

Ezt követően évente 100-150 további lakást terveznek átadni és értékesíteni.
A telekvásárlással a nemzetközi Atenor cégcsoportnál található, fejlesztés alatt álló európai projektek száma elérte a harminckettőt. Jelenleg Magyarországon négy irodafejlesztési projekten dolgoznak, ezek összesen 258 ezer négyzetmétert tesznek ki. A Tóváros lakóprojekt további 92 ezer négyzetmétert jelent.

A Tóvárost még a Trigránit kezdte fejleszteni a 2000-es évek elején. 

Újépítésű ingatlanok: 60 millió alatt az átlagár, berobbant a piac

Nagy a mozgás az újbudai ingatlanpiacon: Etele Pláza, Kopaszi

Az újbudai ingatlanpiacon nagy mozgások voltak az elmúlt hetekben. Nemrég derült ki, hogy a Kopaszi-gáton új városnegyedet fejlesztő cég teljesen magyar kézbe került: Hernádi Zsolt a katari befektetők helyére szállt be. A héten pedig bejelentették, hogy ősszel nyit az Etele Pláza a Kelenföldi Pályaudvar mellett. 


Oszd meg!