Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Szeptemberben megnyit Buda új óriásplázája – a Covidra felkészített, okosépület lesz

Szeptemberben nyit az Etele Plaza a Kelenföldi Pályaudvar tőszomszédságában, a fejlesztő szerint Magyarország első okosplázája várja majd a közönséget. Ez lesz Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja, egyedülálló digitális és építészeti megoldásokkal. 

Célegyenesben van a 300 millió euró (107 milliárd forint) beruházási értékű Etele Plaza kivitelezése, amit ősszel teljes pompájában fel is fedezhetnek a vásárlók – tudta meg a Forbes a fejlesztő Futureal-csoporttól. Az újgenerációs bevásárlóközpont kivitelezése nem állt le a járványhelyzet alatt sem, de a tavaszra tervezett nyitást hat hónappal eltolták. 

Sokba került, hogy eltolták a nyitást, de bejött

„Annak ellenére, hogy a Futureal az eredetileg tervezett tavaszi határidőre is elkészült volna az Etele Plaza fejlesztésével, úgy döntöttünk, hogy egy komolyabb pénzügyi ráfordítás mellett új nyitási időpontot jelölünk ki. Ezzel lehetőséget adtunk partnereinknek, hogy fellélegezzenek, és az átalakult piaci igényekhez alakíthassák üzleti stratégiájukat – mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.   

Az 55 ezer négyzetméter bérbeadható kiskereskedelmi terület több mint háromnegyedét így bérbe is tudták adni. 

Már az 1-es villamos is befut az Etele térre.

A kerület elbír még egy plázát? 

Etele Plaza a Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró és az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál valósul meg, a főváros XI. kerületében (Újbudán), a közvetlen járatoknak köszönhetően akár 10 perc alatt is elérhető a belvárosból.

Az Etele Plaza elsődleges vonzáskörzete Budapest egyik legsűrűbben lakott területe, ahol megközelítőleg 235 ezren élnek. A környék lakói az országos átlagos vásárlóerő 125 százalékával gazdálkodnak viszonylag alacsony kiskereskedelmi ellátottság mellett. A kerület másik nagy bevásárlókomplexuma, az Allee, de valószínűleg elbír még egy nagy plázát. Arról nem is beszélve, hogy a Kelenföldi pályaudvar szerepe a metró miatt is felértékelődött, nagy itt az átmenő forgalom, az ingazóknak is vonzó célpont lehet az új pláza. 

Etele Pláza - Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztató komplexuma.

Etele Pláza – Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztató komplexuma.

Nyitás szeptemberben - van még munka kívül-belül.

Nyitás szeptemberben – van még munka kívül-belül.

Szemben a Kelenföldi pályaudvar, mögötte a szintén a Futureal által fejlesztett Budapest One irodaház.

Szemben a Kelenföldi pályaudvar, mögötte a szintén a Futureal által fejlesztett Budapest One irodaház.

Már tavaly bejelentették, hogy az Inditex-csoport Zara márkája egységet nyit a plázában (ők a szintén újbudai Allee-ban is ott vannak), de itt nyitja meg első budai boltját a Peek & Cloppenburg. A bevásárlóközpontban a 180 divatüzlet mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások széles köre található.

Covid-biztos, okos épület lesz 

Az épület parkolójában közel 1300 parkolóhely áll a vásárlók rendelkezésére, amelyhez saját, a legmagasabb technológiák szerint kialakított helymeghatározó és navigációs rendszer segíti a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével. Az applikáció a plázán belül is segítséget nyújt, a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást egy mobilalkalmazáson keresztül. A belső térben egy interaktív LED kijelzős média felület teszi a bevásárlóközpontot még különlegesebbé. A Etele Plaza már a vadonatúj „Stay Safe” kezdeményezése keretében építi a Futureal, amit a kialakult globális egészségügyi vészhelyzetre válaszul indított el az ingatlanfejlesztő. Ezt a kritériumrendszerét a fejlesztő már más projektjeinél is használta, lényege a megfelelő szellőztetés mellett, hogy

a közös terek érintésmentesen is használhatóak. 

Okos lesz - és kicsit zöld is.

Okos lesz – és kicsit zöld is.

A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon.

Az Egyesült Királyságban terjeszkedik tovább az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő

Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, összesen 3 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, több mint 5 milliárd euró értékben. 

A csoport alapítói Futó Péter és Futó Gábor, akik szerepelnek a nemrég publikált Forbes milliárdos listán is.

 

Oszd meg!