Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tőzsdére lép a HR-szolgáltató Pensum Group

A humánerőforrás-szolgáltatások, közöttük a munkaerő-kölcsönzés területén tevékeny Pensum Group részvényeinek terméklistára történő felvételéről határozott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), így hamarosan elindulhat a kereskedés a magyar tulajdonú vállalat papírjaival.

Közel egyéves előkészület után hamarosan elindulhat a kereskedés a BÉT legújabb kibocsátója, a Pensum Group részvényeivel – tudatta szerkesztőségünkkel a csoport. A humánerőforrás-szolgáltató társaság papírjait a standard kategóriájába vezethetik be hamarosan, miután a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a vállalat kibocsátási tájékoztatóját, és a BÉT határozott a Pensum-részvények terméklistára történő felvételéről.

Árbevételük dinamikus növekedés után 2018-ban elérte a 2,2 milliárd forintot; ez 14 százalékkal magasabb, mint az azt megelőző évben. További növekedést terveznek, melyhez részben a nyilvános tőkepiacról terveznek forrást bevonni.

A Pensum Group 2012-ben alakult, fő tulajdonosai (Tóth Péter, dr. Hadházy Tamás és dr. Hadházy Péter) húszéves tapasztalattal rendelkeznek humánerőforrás területen. A cég Ausztriában és Németországban is aktív, szolgáltatási portfóliójának része az outsourcing, a toborzás, a munkaerő-közvetítés- és kölcsönzés is.

Okosnak és bölcsnek lenni két különböző dolog.