A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Szlovéniában vásárol bankot az OTP

Az OTP adásvételi szerződést írt alá a Societe Generale Csoport szlovén leánybankja, az SKB Banka 99,73 százalékos részesedésének, valamint egyéb leányvállalatainak megvásárlásáról – tudatta a bank szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

Az SKB Banka mérlegfőösszege alapján közel 9 százalékos piaci részesedésével Szlovénia 4. legnagyobb bankja. Univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében.

Advertisement

Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója még áprilisban, a hitelintézet közgyűlését követő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az idei év végén 12 országban lesz jelen az OTP-csoport. Az igazgató akkor azt is elmondta, hogy

még három bankot venne az OTP a régióban, aztán megáll az akvizíciókkal a hitelintézeti csoport.

A csoport még februárban vásárolta meg Moldova negyedik legnagyobb bankját, korábban pedig Bulgáriában és Albániában terjeszkedett, azelőtt pedig Szerbiában vásárolt be.

Az OTP egyébként rekordot rekordra halmoz, a banknak nagyon jól megy, és ez nagy részben köszönhető a külföldi leánycégeknek.

 

“Meg kellett venniük”, hát meg is vették ezt a két bankot Csányiék

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő