Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Szerbiában terjeszkedik az OTP: övék a Vojvodjanska banka

Az OTP Bank szerbiai leánybankja, az OTP banka Srbija bejelentette, hogy befejeződött a Vojvodjanska banka akvizíciója. Az összeolvadás eredményeképpen az eszközök volumenét tekintve a szerb piac hetedik legnagyobb bankja jön létre, 6 százalékot meghaladó piaci részesedéssel.

Mai, Újvidéken tartott sajtótájékoztatóján a magyar OTP Bank, az OTP banka Srbija és a Vojvodjanska banka képviselői bejelentették, hogy az OTP banka Srbija mint vevő és a National Bank of Greece (NBG) mint eladó lezárta a pénzügyi tranzakciót, amelynek eredményeképpen az NBG Vojvodjanska bankában és a NBG Leasingben fennálló 100 százalékos részesedése az OTP banka Srbija tulajdonába került – olvasható a bank sajtóközleményében.

A tervek szerint az integráció 2019 tavaszára zárul le.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója üdvözölte a Vojvodjanska bankát mint az OTP Csoport új tagját.

A Vojvodjanska banka közel 150 éve működik sikeresen Szerbiában, és az ország egyik legismertebb helyi bankja. 2017. december 1-jével ez a nagy múlttal rendelkező, tőkeerős bank – amely az ország tíz legnagyobb bankjának egyike – az OTP Csoport igen értékes tagja lett – mondta Csányi Sándor. „Akvizíciós stratégiánk elsődlegesen azon piacokra koncentrál, ahol jók a növekedési kilátások, lehetőség nyílik az optimális piacméret elérésére és a költségszinergiák kiaknázására” – tette hozzá Csányi Sándor a tranzakció pénzügyi zárásával kapcsolatban.

A Vojvodjanska banka Igazgatótanácsának elnöki posztját Predrag Mihajlović, az OTP banka Srbija eddigi vezérigazgatója vette át. Mihajlović elmondta, hogy az integrált bank a szolgáltatások minőségének magas szinten tartására és a műveletek digitalizálására koncentrál majd.

Serbia.Novi Sad.11.12.2017. OTP Bank Media Conference, which took over the Vojvodina Bank. Photo E-Stock Milos Rafailovic Konferencija za medije OTP Banke koja je preuzela Vojvodjansku banku.

Az OTP banka és a Vojvodjanska banka összeolvadását követően az integrált bank Szerbia harmadik legnagyobbja lesz az ATM-hálózat méretét és a fiókok számát tekintve.

Fotók: Milos Rafailović

Oszd meg!