A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Az OTP megvette Moldova negyedik legnagyobb bankját

Az OTP Bank adásvételi szerződést írt alá a Societe Generale Csoport moldáv leánybankja, a Mobiasbanca – Groupe Societe Generale S.A. (SGMB) közel 88 százalékos részesedésének megvásárlásáról – olvasható a Magyar Értéktőzsde honlapján.

Az SGMB 13,3 százalékos piaci részesedésével Moldova 4. legnagyobb bankja, mely univerzális bankként a lakossági és vállalati piacon egyaránt aktív. A tranzakció pénzügyi zárására – a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében – várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor.

Az adásvételi szerződés megkötése mellett a két bankcsoport együttműködési megállapodást kötött elsősorban a nemzetközi vállalatok kiszolgálásának támogatására.

Az együttműködési megállapodás olyan kulcsterületekre terjed ki, mint a nemzetközi cash-management- és tőkepiaci szolgáltatások, strukturált finanszírozás, valamint a befektetési banki tevékenység.

Az együttműködési megállapodás aláírásával a két bankcsoport az országaiban működő nemzetközi cégek számára nyújt változatlan kiszolgálás mellett magas színvonalú szolgáltatásokat az említett kulcsterületeken. A megállapodás Magyarországra is kiterjed, amelyhez Bulgária és Horvátország hamarosan csatlakozik. Albánia, Szerbia és Moldova a tranzakciók lezárását követően csatlakozik a megállapodáshoz.

“Meg kellett venniük”, hát meg is vették ezt a két bankot Csányiék

Az OTP egyébként rekordot rekordra halmoz, a banknak nagyon jól megy, és ez nagy részben köszönhető a külföldi leánycégeknek.

Csányi Sándor örülhet: újabb rekordnyereség az OTP-nél

Fotó: The Orbital Strangers Project

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő