Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Péntektől nyit az IKEA, az elvártnál szigorúbb lesz a beengedés

Az IKEA újra megnyitja magyarországi áruházait: a megszokott nyitvatartási idők mellett Budaörsön és az Örs vezér terén péntektől (április 9.), Soroksáron pedig szombattól (április 10.) várják a vásárlókat – tudatta a társaság a Forbes.hu-val.

Tegnap jelentették be, megvan a 2,5 millió beoltott, a kormány ehhez kötötte az új szabályok bevezetését, így a nem élelmiszert árusító kereskedelmi egységek újranyitását. Az IKEA a napokban áll át, péntektől nyit. 

A lehető legfelelősségteljesebb újranyitás érdekében – a Tescóhoz hasonlóan – az IKEA 15 négyzetméter látogatási limitet vezet be egy vásárlóra (a kormányrendelet csak 10 négyzetmétert ír elő kötelezően).

Eszerint az Örs vezér terén 1100-an, Budaörsön 1000-en, Soroksáron pedig 1300-an lehetnek egyidőben.

A biztonságos távolság megőrzése érdekében az IKEA egyértelmű várakozási pontokat jelölt ki azokon a területeken, ahol korábban torlódásokat tapasztaltak.

Sorra jelentik be a láncok, hogyan nyitnak újra

Online lehet ellenőrizni a forgalmat

Egy új látogatószámláló rendszert is bevezetnek. Ennek köszönhetően

a vásárlók előzetesen ellenőrizhetik az áruházak aktuális szabad kapacitását a weboldalon.

Az IKEA arra kéri látogatóit, hogy csak vásárlás céljából, és – ha lehetséges –, egyedül érkezzenek az áruházakba. A nyitás mellett üzemelni fog a „Kattints és Vedd Át”, illetve a „Házhoz szállítás” szolgáltatás, valamint újra elérhető lesz az „Összeszerelési” szolgáltatás is.

Frissítés: az IKEA azt közölte szerkesztőségünkkel a cikk megjelenése után, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a „A Bútorok második élete” szolgáltatásuk egyelőre nem lesz elérhető. 

Nem lesznek tovább nyitva 

Az előkészítési munkálatok miatt Budaörsön és az Örs vezér terén péntektől, míg Soroksáron szombattól várják a vásárlókat, a megszokott nyitvatartással (hétfőtől szombatig 9:00–21:00, vasárnap 9:00–19:00). Vagyis bár változott a kijárási korlátozás is, az IKEA nem fogja megnyújtani a nyitva tartását. 

Az étterem zárva lesz, elvitelre lehet rendelni

A soroksári áruház későbbi nyitására, illetve az online vásárlások részleges limitálására azért van szükség, mert az online rendelések teljesítése ebben az áruházban történik.

A kormányzati intézkedések értelmében – a nyitás ellenére – továbbra is zárva tartanak az IKEA éttermei, kávézói, illetve a játszóházai is. A Svéd Finomságok Boltja nyitva lesz, a bisztrókból pedig elvitelre lehet vásárolni.

Elvitelre mehet, beülni még nem lehet.

Elvitelre mehet, beülni még nem lehet.

Az IKEA arra kéri a vásárlóit, hogy:

  • csak vásárlás céljával látogassák az áruházakat, és – ha lehetséges –, egyedül jöjjenek;
  • tartsanak egymástól 2 méter távolságot az áruházakban és azok előtt is;
  • ügyeljenek a higiéniai szabályokra: használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, viseljenek az orr és a száj eltakarására alkalmas maszkot;
  • ha tehetik, várjanak a termékek visszaküldésével.
Oszd meg!