rövid hír

Oltásellenesek próbáltak betörni a BBC régi épületébe Londonban

Forbes
2021. augusztus 10. 3 perc olvasás

Nem tudták, hogy a brit közmédia már elköltözött onnan.

Hétfőn oltásellenes tüntetők kisebb csoportja rohanta meg a BBC korábbi épületét Londonban. A tüntetőket a BBC pandémiáról szóló híradásai bosszantották fel, és a Guardian szerint több százan gyülekeztek a közmédia nyugat-londoni stúdiói előtt, többek között azt skandálva, hogy „szégyelljék magukat” az ott dolgozók.

A tüntetők egy kisebb csoportja a rendőrökkel és a biztonságiakkal is dulakodott, de a rendőrség tájékoztatása szerint senkit nem tartóztattak le. A tüntetők között ott volt a korábbi munkáspárti miniszterelnök-jelölt, Jeremy Corbyn testvére, Piers, aki egy élő közvetítés tanúsága szerint „zavarjuk el ezeket a szemeteket” felkiáltással buzdította a többieket.

Apró szépséghiba, hogy bár az épület továbbra is a BBC tulajdonában, az ott lévő stúdiókban felvételeket már nem készít, hanem azokat bérbe adja. Az ITV több műsora is itt készül, és éppen egy nőknek szóló beszélgetős műsor, a Loose Women felvétele folyt, amikor a tüntetők a rendőrökkel dulakodtak a bejáratnál.

„Nem tudom, mit akartak elérni a tüntetők, de ha bejutnak, csak engem, Jane-t, Nadiát és Pennyt találják, ahogy a Loose Womenben éppen a menopauzáról beszélgetünk” – mondta a talk show egyik műsorvezetője, Charlene White, aki megköszönte a biztonságiak és a rendőrök munkáját.

A BBC az eset után azt közölte, biztonsági kérdéseket nem kíván kommentálni, és a honlapjukon nem is adtak hírt a támadásról.

Célkeresztben a BBC

A lezárásokkal és az oltásokkal kritikus britek nem először fejezik ki erőszakosan a véleményüket a BBC-vel szemben. Júniusban a csatorna egyik szerkesztőjét, Nick Wattot inzultálták a brit parlament közelében. Az esetet Boris Johnson miniszterelnök is elítélte, szégyenteljesnek nevezve azt.

Fran Unsworth, a BBC hírigazgatója akkor arra figyelmeztetett, hogy a munkatársai elleni negatív fellépések egyre nagyobb problémát jelentenek, és arra kérte az újságírókat, hogy az ilyen jellegű támadásokra készítsék fel magukat tréningekkel.

Nagy-Britanniában egyébként több más nyugat-európai országtól eltérően sokkal lazább koronavírus elleni intézkedések vannak már érvényben.

Megszűnik a Nagy-Britanniában élő külföldiek beutazás utáni karanténkötelezettsége

Borítókép: Telegraph / Youtube