Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jön a netflixes Trónok harca? Vizuális effekteket gyártó céget vett a streamingóriás

Megvásárolta a Netflix a Scanline-t, a speciális vizuális effektus-stúdiót, ami olyan filmeken és televíziós sorozatokon dolgozott, mint a Trónok harca vagy a Stranger Things. Az üzlettel az amerikai streaming szolgáltató jelentős lépést tesz azért, hogy a speciális vizuális effektusok ágazatának egyik jelentős szereplőjévé váljon.

A kanadai központból hét irodát üzemeltető és több mint 1100 alkalmazottat foglalkoztató Scanline VFX, a Netflix teljes tulajdonú, félig autonóm leányvállalatává válik – írja a The Guardian.

A Scanline továbbra is építhet szörnyeket más produkcióknak is

A vásárlásra hetekkel azután került sor, hogy az Unity grafikus motort fejlesztő Unity Technologies bejelentette, 1,63 milliárd dollárért felvásárolja Peter Jackson speciális effektekre szakosodott cégét, a több Oscar- és BAFTA-díjas Weta Digitalt. A vásárlással az volt a cél, hogy az Unity beépítse saját platformjába a Weta VFX-es technológiáját, ami hosszú távon megalapozná a cég által elképzelt univerzumot.

A Netflix sem véletlenül vásárolta meg a Scanline-t.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy a Scanline figyelmét az egyre növekvő tévé- és filmgyártási kínálatára összpontosítsa.

A streamingszolgáltató, ami idén 17 milliárd dollárt költ filmek és tévéműsorok készítésére és licenszelésére, közölte, hogy a Scanline a vásárlás ellenére továbbra is dolgozhat harmadik félnek. A jövőben a vállalat továbbra is önálló vállalkozásként működik tovább, és sokféle ügyféllel dolgozik együtt. Emellett a Netflix pénzügyi befektetésekkel pumpálja fel a cég infrastruktúráját.

Kevin Spacey-nek közel tízmilliárd forintot kell fizetnie a miatta kidobott House of Cards részekért

A Netflix sem köti le magát egy céggel

A Netflix, noha már saját vizuális effektekkel foglalkozó üzletága van, a továbbiakban is hajlandó más stúdiókra támaszkodni a VFX igényeinek kielégítéséhez.

A tavaly az amerikai után második legnagyobb bázisukra, az egyesült királyságbeli gyártásra egymilliárd dollárt költöttek.

Itt olyan produkciók készültek, mint A Korona, vagy az Szexoktatás.

A cég legutóbbi felvásárlása szeptemberben történt, mikor megvásárolta első játékstúdióját, a Night School Studiót.

Mi az a Scanline?

A Scanline VFX az iparág egyik legnagyobb neve, a céget 1989-ben Németországban alapították, de azóta már irodái nyíltak Los Angelesben, Londonban és Szöulban is. Dolgozott már a Netflixnek (Stranger Things 4, Don’t Look Up), de speciális effektusokat biztosítottak a Trónok harcához, a Fekete Özvegyhez, az Amerika Kapitányhoz is.

Borítókép: Netflix

 

Oszd meg!