Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Mol

Nagyot kaszált a Mol, a valaha volt legjobb három hónapját zárta

Már meghaladta az 505 milliárd forintot az olajtársaság első féléves EBITDA-eredménye (kamat, az adók, és az értékcsökkenés előtti üzemi eredmény), már-már feledtetve a tavalyi évet.

A cég több mint kétszeresen múlta felül a tavalyi azonos időszak eredményét: az idei első negyedéves 200,2 milliárd forintról 262,9 milliárd forintra nőtt, míg a tavalyi második negyedévben 113,9 milliárd forint volt a koronavírussal erősen terhelt időszakban.
Az idei első félévben 463,1 milliárd forint lett a A CCS (újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított) eredmény a tavalyi 305,2 milliárd forintot követően – összegezte az MTI.

Jól ment a tőzsdén

A héten csúcsot ért el a Budapesti Értéktőzsde indexe, amihez a Mol-részvények kereskedése is hozzájárult. A brókerek tehát már pozitív eredményre számítottak a Mol negyedéves tőzsdei jelentése előtt.

Bár csütörtökön nem volt változás a társaság részvényeinek árában, szerdán 2,81 százalékkal 2490 forintra erősödött az árfolyam, 2,2 milliárd forintos forgalommal.

Fejlesztés és bővülés

A jelentés kitért a fontosabb vállalati eseményekre is. Többek között a Mol az OMV Szlovénia megvásárlását, az ezredik vendéglátóegység (Fresh Corner) megnyitását, és a 84 százalékos készültségi szintet elérő poliol-projektet emelte ki.

Hernádi Zsolt nem volt elégedetlen a jelentéssel. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

A következő években az újrafeldolgozás és az alternatív üzemanyagok fejlesztése érdekében folytatódik a vegyipari célú átalakítás, így a Mol a térség alacsony szén-dioxid-kibocsátású, körforgásos gazdaságának kulcsszereplője lehet – tették hozzá.

Fotó: Mol

Oszd meg!