Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kiszámolta a Mol, pontosan mennyibe került neki a covid elleni védekezés

Több milliárd forint, milliónyi maszk és 170 ezer liter fertőtlenítőszer a mérleg a magyar olajcégnél.

A Kelet-Közép-Európát érintő harmadik járványhullám végéig a Mol-csoport 6,1 milliárd forintot fordított a járvány elleni védekezésre, támogatásokra pedig a csoport tagjai Európában és Ázsiában 1,5 milliárd forintot szántak.

A védekezéshez egybek mellett nyolcmillió maszkot, 14 millió kesztyűt és 170 ezer liter fertőtlenítőszert vettek – áll a cég Forbes.hu-nak eljuttatott közleményében.

A Mol-csoport vezérigazgatója, Molnár József elmondta, hogy munkatársaik és vásárlóik védelme mellett a cég más területeken adományokkal segítette a járvány elleni védekezést. Magyarországon mintegy 450 millió forint értékben adományoztak egyebek mellett lélegeztetőgépeket és légzéstámogató eszközöket, kéz- és felületfertőtlenítőszereket, a kutakon pedig 118 ezer ingyen kávét adtak át egészségügyi dolgozóknak. Nekik a Mol Limo használatát is felajánlották a biztonságosabb munkábajáráshoz.

Magyarországon kívül a leányvállalatok is jelentős összegeket költöttek védekezésre és adományozásra. A horvát Ina 150 millió forintnyi adományozott egészségyügyi szolgáltatóknak és egymilliárd forintot szánt védekezésre; a szlovák Slovnaftnál ugyanezek a számok 162 millió és 1,8 milliárdot tettek ki.

Emellett Csehországban, Szerbiában, Romániában és Pakisztánban is több százmillió forintot szánt a Mol védekezésre és karitatív tevékenységre.

Borítókép: Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Oszd meg!