A kétcsillagos étterem séfje kilenc évnyi közös munka után távozik a Gerbeaud-házból és a Felix Kitchen&Barhoz tartozó cégcsoport kreatív séfjeként folytatja pályáját.
„Az alig 30 éves Mészáros Ádám, az Onyx séfje kapta meg Magyarországon elsőként a második Michelin-csillagot. Ez komoly elismerés, az egész régióban is elenyésző az ilyen éttermek száma” – alig két éve, hogy leírtuk ezeket a sorokat. Úgy tűnik, hogy a fiatal séf elhagyja a Gerbeaud-házat, és a Duna másik partjára teszi át székhelyét.
A We Love Budapest ma reggeli interjújából kiderül, hogy Mészáros már hónapokkal ezelőtt érlelte a váltást, aminek semmi köze sem volt a kialakult járványügyi helyzethez. „Új kihívásokat kerestem, amire az Onyxban nem biztos, hogy lett volna lehetőségem, és szerintem az erre való vágy mindennek a mozgatórugója. A »mindennap jobbnak lenni a tegnapnál« egy nagyon fontos mozgatórugója a tevékenységemnek: olyan nincs, hogy valami kész, és akkor lemondunk a fejlődésre való törekvésről.”
Mint Mészáros elmondta, pályájának következő feladata a Felix Kitchen&Bart jegyző cégcsoport konyháinak a kreatív építése lesz.
Mint az interjúból kiderül, lesz egy új projekt, a Budai Vár szomszédságában nyíló, gasztronómiai fókuszú központ, de ennek részleteiről egyelőre nem árulhatott el többet.
A Felix Kitchen&Bar a Várkert Bazár közvetlen szomszédságában, az Ybl Miklós által tervezett úgynevezett Vízházban nyílt meg 2019 tavaszán. Ötletgazdája az a Pintér Máté, aki Matolcsy Ádám barátjaként és üzlettársaként több budapesti szórakozóhely megalapításában is részt vett. Az ingatlant az MNB-féle Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) 10,5 millió euróért, azaz bő 3 milliárd forintért vásárolta meg, majd újította fel.
A még mindig csak 32 éves séf Szulló Szabina és Széll Tamás kezei alatt kezdett az Onyxban,
közösen érték el az első csillagot, majd a páros távozása után, már az ő irányítása alatt sikerült elnyerni a másodikat, amit tavaly sikerült megtartani.
Mészáros Ádám korábban szerepelt a sikeres fiatal magyarokat bemutató 30/30 listánkon, az idei Dining Guide díjátadó gálán elnyerte az Év Séfje elismerést, a vele készült korábbi interjúnk pedig itt olvasható.