Harminc sikeres fiatal 30 alatt

A Forbes szerkesztősége idén is összeállította a harminc alatti (vagy éppen harmincat töltő) sikeres fiatalok listáját az üzlet, kultúra, tudomány és sport világából. Ismerkedj meg velük!

Szerkesztette: Nagy Zsolt
Fotó: Orbital Strangers

26

Suták Csenge

Zsoké

"Mindig is szerettem versenyezni, de kikapni máig nem tudok. Társasjáték nálam kizárva.” Suták Csenge 26 éves, és már most minden idők legsikeresebb magyar női zsokéjának számít.

30

Mészáros Ádám

Séf, Onyx

Az éppen csak harminc éves srác, akinek a 2018-as, Budapesten megrendezett Michelin Gálán a leginkább csillogott a szeme: ő az első, aki Magyarországon étteremnek két Michelin-csillagot szerzett.

28

Ezer Ákos

Képzőművész

2014-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Munkái számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek.

30

Szabó Edit

Marketingvezető, Bare International

Pályáját a MediaSales online- és mádiaügynökségnél kezdte, dolgozott a Citibanknál online marketing területen, majd az OTP Bank Digitális Értékesítési igazgatójaként a cég online stratégiáján dolgozott...

18
23

Welker Gergő és Balázs

Alapítók, tulajdonosok, Black Riddle Studio

A srácok két évvel ezelőtt már egyszer reflektorfénybe kerültek, amikor 17 millió pályázó közül az övéket választotta győztesnek a NASA, és dolgozhattak egy szimulációs program modelljeinek elkészítésén.

28

Kanóczky Máté

Alapító-tulajdoson, PadThai Wokbar

A „padthai” mára öt egységes hálózattá vált, 140 alkalmazottal és évi egymillió ételadaggal. Ő viszi a két és fél milliárdos cégcsoport „matekját”, a közgazdászi teendőket és a szervezetfejlesztési feladatokat.

24

Sóki Tamás

Fotográfus, fotóriporter

A 24 éves pécsi fotós még középiskolás volt, amikor elkezdett dolgozni az Axel Springer kiadónak, majd ezt követte a fotóriporteri munka az MTI-nél.

30

Héjja Hajnalka

Alapító- CEO, Super Izzy AI

Hajninak és cégének, az Izzy-nek a célja, hogy létrehozzanak egy virtuális egészségügyi asszisztenst (ő Izzy), akivel bármikor chatelhetünk. A célterület pedig a tabuként kezelt női egészség lett, így a menstruáció és a szexualitás.

27

Pohner Ádám

Séf,Kistücsök Étterem

Pohner Ádám 2015-ben már commis volt, azaz a főséf jobbkeze a szakácsok világversenyén, a Bocuse d’Or-on, egy évvel később, a hazai fordulóban már önállóan szorongatta meg azt a Széll Tamást, aki aztán a világversenyen negyedik lett.

23

Szabó Konrád

Rider & Team Manager, Elite BMX Shop

Ha a hegy nem megy…vagyis ha a BMX pálya nem jön a BMX-eshez, akkor ő maga épít egyet. Konrád az ország legnagyobb gyakorlópályáját rakta össze szorgalomból a hátsó kertben...

28

Megyeri Mirtill

Társalapító, Zyntern

2015 óta ad stratégiai tanácsokat vállalatvezetőknek abban, hogyan tudnának alkalmazkodni az Y és a Z generációhoz. 2016-ban harmadmagával megalapította a Zyntern nevű új generációs álláshirdetési startupot.

23

Kemény Zsófi

Író, költő

Van, aki a regényeiről ismeri, mások a slamről, a verseiről vagy az antiszexista rapjéről. Zsófi nem kategorizálja be magát sehova, legfeljebb annyira, hogy mindennek, amit csinál, az írás a gyökere.

28

Ottlik Dávid

CEO, alapító, Synetiq

Ottlik Dávidék vállalkozásának, a Synetiqnek már negyven ügyfele van hét országban. Nemrég megduplázták a csapatméretüket, ráadásul nem most először szerepelnek a Forbes hasábjain.

29
29

Somlyó Tamás, Lányi Ádám

Alapítók, Feel Flux

Egyetemisták voltak, amikor kitalálták, hogy összeraknak egy olyan rendhagyó terméket, ami kicsit feldobja az újdonságokban nem bővelkedő, a hétköznapi felhasználók számára is érdekes fizikai kísérleteket.

27

Vanicsek Olivér

Forgatókönyvíró

Négyévesen már filmrendező szeretett volna lenni, 24 évesen hollywoodi forgatókönyvíró. Ő lepődött meg a legjobban, amikor széket ajánlottak neki a legsikeresebb magyar sorozat, az Aranyélet írószobájában.

20

Király Szilvia

Kutató

Kilencedikes gimnazista kora óta őssejtkutatással foglalkozik, a Nők a Tudományban Egyesület nagykövete, pedig még mindig csak húszéves.

27
29

Komzsik János, Fábián István

Youtuberek, TheVR

Komzsik Jani – aki szemüveges és lassabban beszél – és Fábián Pisti – akin általában nincs szemüveg és egyáltalán nem beszél lassan – az ország egyik legnézettebb Youtube-figurái.

28

Törőcsik Franciska

Színésznő

Színházi főszerepeket bíztak rá az Örkényben és Székesfehérváron is, az Utas és a Holdvilágot jelölték a Highlights of Hungary-n, olyan filmekben alakított, mint a Swing és a Veszettek.

26
26

Farkas Rita, Andrássy Zoltán

HeatVentors

Hagyományosan egy bojlerben a víz hőmérsékletét változtatjuk, így tároljuk el a hőenergiát. A Heatventors csapata ehelyett teljesen új alapokról indul: speciális, fázisváltó anyaggal dolgozik...

29
29

Veres Dániel (orvosigazgató) és Nagy Szabolcs (ügyvezető igazgató)

Turbine.AI

A Turbine csapata – többen vannak, de az alapítók közül ketten 30 alatt- forradalmasítja a gyógyszeripart.

26

Kiss Dávid

Technológiai vezető, AI Motive

Az AI Motive önvezető autókat fejleszt, Dávid azt a csapatot felügyeli, amelyik az autókba épített mesterséges intelligenciával foglalkozik...

30

Major Attila Gábor

Alapító-vezérigazgató, Senso-Media Zrt

A ma már csaknem 40 főt foglalkoztató Senso-Mediát egy, az emberek hétköznapjait egyszerűsítő ötletre alapította...

24

Sepsey Barna

Reputációmenedzsment-szakértő

Gimis korában a Google alapján megtanult webet fejleszteni, érettségire már egész jó biznisz lett belőle, 18 évesen felvette első alkalmazottját...

27

Vitáris Iván

Énekes-frontember, Ivan & The Parazol

Hamarosan érkezik új lemezük, amit teljes egészében a legendás hollywoodi stúdióban, az EastWestben rögzítettek...

26

Vecsei H. Miklós

Színész

Már 17 évesen verseskötete jelent meg, jelenleg Shakespeare-t fordít, dalszövegeket, szövegkönyveket és átdolgozásokat ír, na meg játszik a Vígszínház társulatában...

22
20

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang

Gyorskorcsolyázók

A gyorskorcsolyázó testvérpár februárban sporttörténelmet írt, Knoch Viktorral és Burján Csabával váltóban megszerezték Magyarország történetének első téli olimpiai aranyát...

28

Némethi Balázs

Alapító-ügyvezető, Taqanu

Némethi Balázs harmadik éve Berlinből építi a Taqanut (a cég neve ókori akkád nyelven azt jelenti: biztonságban lenni). Digitális személyazonosításon dolgozik rászorultaknak, menekülteknek, mindazoknak, akiknek nincsenek papírjaik.

28

Baji Balázs

Gátfutó, állatorvos

Baji Balázsnak 2017 nyarán minden összeállt. Lediplomázott az Állatorvosi Egyetemen, háromszor döntötte meg az országos rekordot, amit előtte is ő tartott..

26

Mészáros Lúcia

Divattervező és divatillusztrátor, Illuxtrat

Mészáros Lúcia a Metropolitan egyetem mesterszakos hallgatója, illusztrációria felfigyelt a hazai divatvilág is, dolgozott az InStyle, a Glamour és a Marie Claire magazinoknak és Lakatos Márknak is...

26

Fucsovics Márton

Teniszjátékos

Ausztráliában az év elején Fucsovicsnak a 20-szoros Grand Slam-bajnok, élő legenda Roger Federer ellen kellett volna tovább jutnia, de kikapott. Veresége a magyar férfi tenisz egyik legnagyobb eredménye így is.