Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már nem Palkovics László a hajdúnánási MotoGP-pálya gazdája

A pályának két év múlva kész kell lennie, váratlanul minden építési feladatot átadott a miniszter.

A jövőben a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea felügyeli a hajdúnánáson 65 milliárd forintból épülő, multifunkciós, de főként MotoGP-futamok rendezésére szolgáló versenypálya építését – szúrta ki a Magyar Közlönyben a hvg.hu.

A projektet eddig felügyelő Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek – aki eddig a fejlesztés kormánybiztosa is volt – szeptember 30-ig még el kell készíttettnie egy előterjesztést a beruházás üzemeltetésével kapcsolatban, és mutassa be a kormány részére az ezzel járó indokolt költségeket.

Ez is kemény dió lehet, ugyanis: a 65 milliárdos beruházás megtérüléséhez évente 1 milliárd bevételt kell termelnie a pályának 65 év alatt

ami a lapnak nyilatkozó szakértő szerint „kizárt” egy ilyen pályából előteremteni. Ezen kívül 4 milliárd forintba kerül a versenyrendezés, amit 10 évre adott a MotoGP spanyol tulajdonosa, a Dorna. 

A tervek szerint hajdúnánáson 2023-tól rendeznek futamokat.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Oszd meg!