MotoGP // Wikimedia Commons
Üzlet

Négymilliárdért hozhatják Palkovitsék Magyarországra a MotoGP-t

Forbes
2021. január 27. 1 perc olvasás

Nagyjából ez az összeg az iparági sztenderd. Pálya viszont még sehol.    

Nettó kilencmillió euróért, azaz bruttó nagyjából 4 milliárd forintért veheti meg a magyar állam a spanyol Dorna nevű cégtől a MotoGP rendezési jogát – vette észre a G7 az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer oldalán. A lap szerint a jogtulajdonos által meghatározott összeg megfelel az iparági sztenderdnek, öt éve is nagyjából ennyibe kerültek a rendezési jogok. Az eljárás kiírója a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft, amelynek egyetlen tulajdonosa a magyar állam.

A G7 felidézte, hogy tíz éve az akkori szocialista vezetés már megpróbálta idehozni a MotoGP-t, de kudarcba fulladt: a Sávoly melletti Balatonringet azóta sem sikerült befejezni.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azonban nemrég felmelegítette a terveket, akkor 2022-t emlegettek, mint az első futam idejét.

Tavaly nyáron már konkrét ötletekkel is előállt a tárcavezető, egy hajdúnánási pályát emlegetett, amely 65 milliárdba kerülne és a 2023-as idénytől lehetne használni. Ám a pálya még nemhogy nincs kész, de a kivitelezőt sem találták meg, igaz, a közbeszerzést legalább már kiírták, még február 19-ig lehet ajánlatot benyújtani.

Borítókép: MotoGP // Wikimedia Commons