Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már a járvány előtt kérték a mentők, hogy töltsd le, a koronavírus idején extra funkciókkal bővült az ÉletMentő app

Koronavírus infógombbal és értesítésekkel bővül az ÉletMentő applikáció. Az Országos Mentőszolgálat mindenkinek ajánlja az értesítések engedélyezését, hiszen így lényeges üzenetek, figyelmeztetések juthatnak el a felhasználókhoz.

A koronavírus miatt kialakult helyzetben két fontos újdonság került az ÉletMentő applikációba, amelyet egyébként a 2 hónappal ezelőtti indulása óta több mint 450 ezren töltöttek már le. Az újítások egyike a koronavírus információ gomb, mely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára, így ez a fontos információs oldal mostantól közvetlenül elérhető az ÉletMentő applikációból.

Így néz ki az app egyik új funkciója

A másik hasznos újítás, hogy

az applikáció úgynevezett push üzenetek vagy értesítések formájában el tudja küldeni a legfrissebb létfontosságú információkat azoknak, akik letöltötték az ÉletMentő alkalmazást.

Ehhez feltétlenül szükséges, hogy a felhasználók letöltéskor engedélyezzék, hogy az alkalmazás értesítéseket küldjön. Aki már korábban letöltötte az appot, annak telefonja Beállítások menüjében két dolgot kell engedélyeznie az ÉletMentő applikációra vonatkozóan: a frissítések automatikus letöltését és az értesítéseket.

A push üzenetek azok az okostelefonokon felugró üzenetek, amelyeket egy alkalmazásból, jelen esetben az ÉletMentő app-ból érkeznek. Előnyük, hogy a felhasználó akkor is megkapja ezeket a fontos üzeneteket, ha éppen nincs megnyitva telefonján az alkalmazás vagy épp nem használja telefonját. Az Országos Mentőszolgálat mindenkinek ajánlja az értesítések engedélyezését, hiszen így lényeges üzenetek, figyelmeztetések juthatnak el a felhasználóhoz.

„Az ÉletMentő applikáció elsődleges célja az, hogy megkönnyítse a segélyhívást úgy, hogy a mentők gyorsan, sok információhoz juthatnak. A frissítés révén az alkalmazás olyan új funkciókkal bővül, melyek közvetve szintén az életmentést szolgálhatják” – emelte ki Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Mint arról korábban is írtunk, az ÉletMentő applikáció 2020 januárjában indult el az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány együttműködésében. Célja elsősorban az, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a segélyhívást: az alkalmazásban a felhasználó előre feltöltheti egészségügyi adatait, és ezek az adatok a segélyhíváskor azonnal megjelennek a diszpécser monitorján.

Szuperpontos helymeghatározó rendszere pedig abban segít, hogy akkor is gyorsan megtalálják a bajbajutottat, ha az például nem tud pontos címet mondani.

Az applikációt az indulás óta eltelt alig 2 hónapban több mint 450 ezren töltötték le és közel 2500 segélyhívás érkezett ezen keresztül, amiből 680 tényleges ellátást igénylő eset volt.

A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.