Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Programozó suli állt össze a mentősökkel, az ő fejlesztésükkel tudják követni, mennyi védőeszköz van

A koronavírus elleni küzdelmet segítő, gyors informatikai fejlesztéseket létrehozó együttműködésbe kezdett az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Codecool programozóiskola.

A mentőszolgálat közleménye szerint az együttműködés keretében a programozóiskola szoftverfejlesztői és végzős programozó diákjai néhány nap alatt bevezethető, belső hálózaton futó, mobil és webes célalkalmazásokat fejlesztenek a mentőknek, segítve őket a koronavírus elleni küzdelemben.

App a koronavírus ellen: a védőeszközöket már tudják követni a mentősök

Az első alkalmazás már elkészült, a mentők múlt hét óta az ország összes mentőállomásán az új applikációval követik a védőeszközök mennyiségének folyamatos alakulását.

Az adatok segítségével a mentőszolgálat azonnal reagálni tud az eszközkészlet változására, felgyorsítva ezzel a reagálóképességét.

Napokon belül elkészül egy újabb applikáció is, amely a mentőszolgálat 8000 munkatársának aktuális munkavégzési státuszát tudja valós időben kezelni. Ezzel lehetővé válik, hogy a mentőszolgálat vezetése nemcsak naponta frissülő, hanem percre pontos információk alapján hozhasson döntéseket a személyi állomány átcsoportosításáról.

Vinnai Balázs, a Codecool egyik társalapítója.

Mentőszolgálat: a digitalizáció eddig is életeket mentett

Mint a közleményben írják: “a mentőszolgálat az elmúlt időszakban megteremtette a modern digitális mentőszolgálat működésének feltételeit. Ennek elemei a digitális adatfeldolgozásra épülő kapacitástervezés, az elektronikus szolgáltatási térhez történő csatlakozás, új táblagépek beszerzése, az elektronikus szolgálati lap bevezetése, és nem utolsósorban a SzívCity életmentő közösségi applikáció, valamint az ÉletMentő app elindítása, mely a segélyhívás megkönnyítése mellett több egyéb hasznos funkciót is tartalmaz.”


A digitális megoldások alkalmazásának és az újszerű kommunikációs eszközöknek is köszönhetően az elmúlt három évben megduplázódott a sikeres újraélesztések száma Magyarországon – írták.

A Codecool programozó iskola már külföldön terjeszkedik. Társalapítója az a Vinnai Balázs, aki a banki IT-szolgáltatásokat fejlesztő IND-ben is benne volt, a miskolci céget egy globális játékos, a Mysis vásárolta fel még 2013-ban. Az exit után Vinnai több projektben is részt vállalt, ezek közül az egyik a Codecool, melyben először az OTP tőkealapja, a Portfolion látott fantáziát, majd a Mol és az állami bankok által összedobott alapokat kezelő Lead Ventures szállt be 3,5 millió euróval.

Oszd meg!

"Ha van valami, ami biztosan nem működik, az az, ha egy befektetőnek írsz a LinkedInen."