Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mészáros Lőrinc 31,7 milliárd forintért építi fel a gyerekkórház új tömbjét

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő ZÁÉV Zrt. a Heim Pál gyermekkórház új gyermeksürgősségi-, baleseti-, sebészeti- és fekvőbeteg ellátó tömbjét építi majd fel. A tetőn helikopterleszálló is lesz – áll az uniós közbeszerzési értesítő kedden megjelent számában, amit az Mfor szúrt ki. A benyújtott számla 31,7 milliárd forintra rúg majd.

A ZÁÉV egy kisebb céggel, az Építő- és épületkarbantartó Zrt.-vel lett a tender győztese, két pályázót előztek meg. A generálkivitelezésre kiírt eredeti ár 21,3 milliárd forint volt, de az elmúlt évben tapasztalható alapanyag és munkaerő költségek jelentősen dobhattak a végső áron. A beruházás európai uniós alapokból finanszírozott projekttel és programmal kapcsolatos.

Bejött a Tigáz bekebelezése Mészárosnak, a leggazdagabb magyar tőzsdei holdingja megnégyszerezte adózott eredményét

Mit takar a beruházás?

Az összesen 9 használati szintű, új építésű egészségügyi ellátást szolgáló épület minden szakágára – építészet, tartószerkezet, épületgépészet, orvosi gázellátás, beépített orvostechnológiai elemek, erősáram, gyengeáram, tűzvédelem, akusztika (építészeti- gépészeti- teremakusztika), közműellátás, útépítés, kertészet – kiterjedő, rendeltetésszerű használatra alkalmas megépítése a két nyertes cég feladata lesz. A teljesítés határideje a munkaterület átadásától számított 21 hónap, de legkésőbb 2023. március 31.

Turbófokozaton az építőanyag-drágulás – kártérítést kérhetnek az építtetők?

Mészáros Lőrinc és a ZÁÉV

A ZÁÉV 2019 januárjában került a Mészáros-csoport kezébe: a leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozó – tőzsdén kívüli – vagyonkezelő, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) tett bejelentést, hogy egyedüli közvetlen irányítást szerez a Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt. felett. A Pannon Speed Pro a tulajdonosa a zalaegerszegi központú, és állami valamint önkormányzati megbízásokkal alaposan kitömött ZÁÉV Zrt.-nek.

Újabb építőipari óriás lett Mészáros Lőrincé, ő fejezi be az új Puskás stadiont is

A ZÁÉV Zrt.-t 2015-ben adták el korábbi tulajdonosai a Pannon Speednek, a vagyonkezelőnek Peresztegi Imre, a cég vezérigazgatója volt eddig a többségi tulajdonosa.

A ZÁÉV építette fel fővállalkozóként a Magyar Építővel közösen az új Puskás stadiont nettó 150 milliárd forintért, húzta fel a Swietelsky Magyarország Kft.-vel a szombathelyi stadiont és sportkomplexumot, a cég újította fel a Gül Baba türbéjét és építette meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lovardáját is.

A kiemelt képen Mészáros Lőrinc // Forrás: Mészáros Alapítvány

Oszd meg!