Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Fotó: Andres Urena / Unsplash

Lecsapna a Fitbitre a Google tulajdonosa

Eladósorba kerülhet a Fitbit, iparági pletykák szerint a Google komolyan érdeklődik az aktivitásmérőket gyártó amerikai vállalat iránt.

Ajánlatot tett a Google tulajdonosa, az Alphabet a Fitbitre, írja a Reuters. Bár az okostelefonok fejlesztése terén a Google már régóta együttműködik az olyan techóriásokkal, mint az Apple vagy a Samsung, a hordható kütyük piacára a vállalat még nem tette be a lábát.

A Reuters értesülését sem a Google, sem a Fitbit nem kommentálta, mint ahogy azt sem tudni, mekkora lehet majd a vételár.

A Fitbit részvényei mindenesetre 27, az Alphabeté 2 százalékot emelkedtek a hír kiszivárgása után.

Mindkét oldalról lenne érv egy ilyen üzlet mellett. A Fitbit az okoskütyüszektor meghatározó márkája, bár az utóbbi időben egyre komolyabb kihívóiként jelentek meg az olcsóbb termékeket piacra dobó cégek (így például a Huawei vagy a Xiaomi). Egy igencsak tőkeerős tulajdonossal a Fitbit piaci pozíciói biztosan (tovább) javulnának. Aktivitásmérői mérik többek között a pulzust, a megtett lépések számát és távolság mértékét, illetve az alvással töltött időt (és minőségét) is.

Nem kell félteni a Google-t és a Facebookot

Trump a Huawei után a Google-nek is nekimenne


 

Megtanulhatsz néhány vállalkozói készséget, de a vállalkozói attitűdöt nem lehet megtanulni.